News

Ministrul muncii, veste fantastică pentru 4 milioane de români: “De la 1 iunie, începem distribuirea acestor carduri”

Marius Budăi, ministrul muncii, a anunțat că Guvernul și-a propus să înceapă distribuirea voucherelor pentru alimente din luna iunie. Discuțiile pe această temă se poartă de câteva luni.
05.05.2022 | 08:49
Ministrul muncii veste fantastica pentru 4 milioane de romani De la 1 iunie incepem distribuirea acestor carduri
Ministrul a anu țat 1 iunie ca posibilă dată de la care va începe distribuirea voucherelor pentru alimente. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Odată cu criza energetică și creșterea prețurilor la alimente, guvernanții au luat în calcul mai multe soluții, printre acestea numărându-se și acordarea unor vouchere care pot fi folosite pentru achiziționarea diferitelor produse.

Când vor fi distribuite voucherele?

Marius Budăi, ministrul muncii, a oferit la România TV mai multe detalii despre voucherele pe care vor guvernanții să le acorde prin programul Sprijin pentru România și a explicat că estimările arată că de acestea vor benefica patru milioane de persoane.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește momentul în care va avea loc distribuirea acestor vouchere, ministrul a explicat că guvernanții și-au propus ca acest lucru să înceapă de pe 1 iunie.

Acesta a mai subliniat că specialiștii Guvernului caută mai multe variante prin care legile prin care sunt acordate aceste ajutoare să permită decontarea lor din fondurile oferite de Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

În ceea ce private perioada în care vor fi acordate aceste vouchere, terenul propus este până la sfârșitul anului. Cu toate acestea, ultimele evoluții economice și politice, la care se adaugă și războiul din Ucraina aduc un element de incertitudine.

“Ne-am propus ca de la 1 iunie să începem transmiterea carte cetățeni a acestor carduri (n.r. de vouchere).

ADVERTISEMENT

Sunt 4 milioane de români în prima fază și cu siguranță nu vom reuși din prima zi pentru toți. Am lucrat pentru a putea deconta cât mai mult din fonduri europene. Va fi definită și trecută în actul normativ și lista produselor. Joi sau vineri sigur vom avea forma finală.

Ne-am asumat în program până la finalul acestui an, după care văzând și făcând. Când am implementat primul pachet social nu știam că vom avea un război la graniță. De aceea nu știm ce se va mai întâmpla”, a declarat Marius Budăi.

ADVERTISEMENT

Ce spune Budăi despre o creștere a pensiilor?

Ministrul a fost întrebat și despre o posibilă creștere a cuantumului pensiei minime la 2.500 de lei. El a explicat că situația economică actuală nu ar permite o astfel de măsură.

“Mi-aș dori să fie așa. Am fost întrebat dintr-o dezbatere care este nivelul de la care cred că ar trebui să începem și cam ăsta, cred eu, că ar fi reperul, în condițiile actuale. Dar, în această perioadă știm ce traversăm. Asta nu reprezintă o scuză, ci încercăm să facem lucruri, vedete că suntem deja la al doilea pachet de măsuri”, a adăugat Marius Budăi.

ADVERTISEMENT