News

Ministrul Muncii vine cu vești noi despre pensii. Anunțul vizează toți pensionarii din România

09.05.2020 | 21:30
Ministrul Muncii vine cu vesti noi despre pensii Anuntul vizeaza toti pensionarii din Romania
ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a venit, sâmbătă, cu noi vești despre pensii și a declarat că nu are motive în acest moment să îngrijoreze pensionarii.

Ministrul Muncii, vești noi despre pensii

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a vorbit, sâmbătă, la România TV, despre bugetul actual și a venit cu noi vești despre pensii, ce ar trebui majorate din septembrie.

ADVERTISEMENT

Astfel, ministrul Muncii spune că așteaptă o evaluare de la Finanțe, dar în acest moment nu are motive să îngrijoreze pensionarii.

“Aştept evaluarea pe care ministrul Finanţelor o va face asupra încasărilor la Buget. Dacă situaţia este corespunzătoare cu ceea ce dorim să fie, nu am niciun motiv să îngrijorez pensionarii şi să promovez un alt discurs.

ADVERTISEMENT

Rolul meu este să aplic legea şi să susţin prioritizarea cheltuielilor în buget de aşa manieră încât să respectăm legea cum este ea”, a declarat ministrul Muncii, la România TV.

Punctul de pensie ar trebui să crească cu 40% din toamnă

Violeta Alexandru spune că nu sunt probleme cu banii pentru pensii, cel putin în acest moment.

Ministrul Muncii recunoaște însă că pot să apară schimbări în viitorul apropia, dar acest lucru nu ar trebui să sperie pensionarii acum.

ADVERTISEMENT

“În loc să fac declaraţii publice, mi-am concentrat atenţia pe dreptul oamenilor şi pe a face tot ce e omeneşte posibil să punem legea în vigoare.

Cu siguranţă pensiile cresc! Banii sunt prinşi în buget, dar dacă apar schimbări oamenii trebuie să ştie de ce, să li se explice”, a declarat Violeta Alexandru.

ADVERTISEMENT