News

Ministrul Muncii vrea să simplifice recalcularea pensiilor! ”Se poate mai bine și mai simplu. Voi schimba lucrurile”

17.11.2019 | 07:37
Ministrul Muncii vrea sa simplifice recalcularea pensiilor Se poate mai bine si mai simplu Voi schimba lucrurile
ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că a realizat că recalcularea pensiilor este mult prea stufoasă și depășește termenul stabilit prin lege! Noul ministru spune că ”recalcularea pensiilor se poate face mai bine și mai ușor”. În prezent, peste 45.000 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate!

Ministrul Muncii vrea să simplifice recalcularea pensiilor

Noul ministru al Muncii a spus că pensionarul are de urmat în prezent nu mai puțin de 10 pași ce se întind până la șase luni peste termenul de 45 de zile stabilit de lege în recalcularea pensiei și afirmă că acești pași sunt, de fapt, „un labirint”, ce nu ar trebui să existe.

ADVERTISEMENT

„Labirintul pensionarului român. Ce găsesc la preluarea mandatului. 10 pași întinși uneori până la 6 luni peste termenul de 45 zile din lege prin nenumărate runde de verificare/verificare la verificare până nu se mai știe cine răspunde în caz că persistă o greșeală la (re)calcularea unei pensii”, a scris Violeta Alexandru, sâmbătă, pe Facebook.

„Este nedrept și nenecesar de complicat”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că pensionarii români au de parcurs acest „labirint” de 10 pași de la ghișeu până la decizia de pensionare.

ADVERTISEMENT

„Este nedrept și nenecesar de complicat. Se poate mai bine și mai simplu. Voi schimba lucrurile. Cu fiecare zi, ajung la rezultate. Așa lucrez”, a mai spus Alexandru.

În prezent, nu mai puțin de 45.000 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, conform Casei Naționale de Pensii Publice, la nivelul lunii septembrie, a transmis, vineri, Ministerul Muncii. Media întârzierilor este între una și trei luni, dar sunt și cazuri unde se ajunge la șase luni de întârzieri.

ADVERTISEMENT