News

Ministrul Nelu Tătaru, sfaturi pentru românii care și-au rezervat vacanțe externe în următoarele luni

16.05.2020 | 15:15
Ministrul Nelu Tataru sfaturi pentru romanii care siau rezervat vacante externe in urmatoarele luni
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a oferit sfaturi pentru românii care și-au rezervat vacanțe externe în următoarele luni, în contextul extrem de complicat al pandemiei de coronavirus.

Ministrul Nelu Tătaru, sfaturi pentru românii care și-au rezervat vacanțe externe în următoarele luni

Foarte mulți români și-au rezervat vacanțe peste hotare în 2020, înainte ca pandemia de coronavirus să pună stăpânire pe absolut toate colțurile planetei.

ADVERTISEMENT

Pentru ei, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății din Guvernul Ludovic Orban, are un sfat în ceea ce privește modul de abordare al următoarei perioade.

Astfel, conform Observatornews, oficialul din sănătate i-a sfătuit pe românii care și-au rezervat deja vacanțe în străinătate pentru perioada următoare să urmărească evoluția epidemiei de coronavirus și să ia deciziile în consecință.

ADVERTISEMENT

Ce spune Tătaru despre perioada următoare din România

Nelu Tătaru are un mesaj relativ bun pentru români și promite că, dacă lucrurile vor decurge bine în aceste prime două săptămâni de relaxare, după 1 iunie se pot aplica alte măsuri în acest sens,

”Dacă lucrurile merg în sensul bun, vom avea relaxări la 1 iunie, vom avea relaxări și la 15 iunie. Dar aceste relaxări nu vor veni decât în condițiile în care evoluția acestei pandemii este una favorabilă”, a spus Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

În același timp, ministrul face un apel la prudență. El spune că românii trebuie să rămână precauți, să respecte distanțarea socială, dar și să se bucure de aceste momente de relaxare.

”E un moment în care suntem pregătiți pentru ce se poate întâmpla. Eu sper să nu avem o creștere a numărului de cazuri în zilele următoare, decât în constanța celor 200 de cazuri în medie pe zi, și să vedem după 4-5 zile reluarea scăderii numărului de cazuri active.

ADVERTISEMENT

Recomand prudență, precauție, respectarea distanțării sociale dar să ne și bucurăm de aceste momente de relaxare”, a mai spus Nelu Tătaru pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT