News

Ministrul Rafila, avertisment în legătură cu hepatita misterioasă: ”Probabil o să mai avem cazuri”. Vești despre fetița infectată

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit, miercuri, despre starea de sănătate a fetiței din România diagnosticată cu hepatita misterioasă. Oficialul a avertizat că numărul cazurilor ar putea crește.
27.04.2022 | 17:38
Ministrul Rafila avertisment in legatura cu hepatita misterioasa Probabil o sa mai avem cazuri Vesti despre fetita infectata
Ministrul Alexandru Rafila, informații noi despre fetița din România cu hepatită misterioasă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

România a anunțat, în debutul săptămânii, primul caz de hepatită acută cu origine necunoscută la copii. Oficialii avertizează că situația s-ar putea înrăutăți.

Ministrul Alexandru Rafila, informații noi despre fetița din România cu hepatită misterioasă

În cursul zilei de miercuri, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a oferit informații despre starea fetiței de 5 ani infectate cu această boală.

ADVERTISEMENT

Din păcate, veștile nu sunt foarte bune. Starea micuței nu s-a ameliorat. Dr. Rafila spune că o astfel de boală poate să se agraveze în orice moment.

În plus, acest caz de hepatită misterioasă, spune ministrul, ar putea fi urmat și de altele în țara noastră.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, starea nu s-a ameliorat. A fost stabilă, dar nu s-a ameliorat. Această hepatită poate duce în orice moment la agravarea stării de sănătate.

Probabil că o să mai avem cazuri. Au mai fost cazuri de hepatită cu o cauză necunoscută, cazuri sporadice, câteva pe an”, a declarat, Alexandru Rafila, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Reamintim că luni, 25 aprilie, Ministerul Sănătății a făcut primele precizări cu privire la cazul de hepatită acută severă apărut la un copil din România. Este vorba despre o fetiță de 5 ani, internată din 4 aprilie.

”Starea copilului este stabilă, primeşte medicaţie simptomatică şi este în continuare spitalizat. Copilul nu a călătorit în străinătate şi nu are nicio legătură epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa. Raportarea a avut la bază definiţia OMS de caz probabil, care se referă la insuficienţa hepatică, transaminaze peste 500 UI şi icter la un copil la care nu există markeri de infecţie virală hepatică”, informează comunicatul Ministerului Sănătăţii.

ADVERTISEMENT

Aproape 170 de cazuri de hepatită misterioasă depistate în Europa și în lume

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că până în prezent au fost raportate circa 170 de cazuri de hepatită acută severă de cauză necunoscută.

Cele mai multe, 114, au fost în Marea Britanie. În Spania au fost raportate 13 astfel de cazuri, în Israel, 12, în SUA, 9, în Danemarca, 6, în Irlanda, 5, în Ţările de Jos şi Italia, câte 4, în Norvegia şi Franţa, câte 2, iar în Belgia şi în România, câte 1.

În aproape toate situațiile, copiii nu au avut febră, iar virusurile care provoacă hepatită virală acută – virusurile hepatitei A, B, C, D şi E – nu au fost detectate, notează Aa.com.

ADVERTISEMENT