News

Ministrul Rafila, lăudat de AUR pentru politica privind vaccinarea. „Am primit garanții ferme”

În urma întâlnirii cu Alexandru Rafila, o delegație a AUR a anunțat că a primit garanții din partea ministrului că nu va fi impusă vaccinarea obligatorie a copiilor.
13.01.2022 | 16:11
Ministrul Rafila laudat de AUR pentru politica privind vaccinarea Am primit garantii ferme
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-a întâlnit joi, 13 ianuarie, cu o delegație din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Reprezentanții formațiunii politice au transmis că au discutat despre vaccinarea copiilor.

AUR a transmis că în cadrul discuțiilor cu Alexandru Rafila au fost oferite garanții legate de faptul că vaccinarea copiilor nu va deveni obligatorie și că, de asemenea, autoritățile nu vor lua măsuri care să îi determine pe părinți să ia această decizie, notează Mediafax.

ADVERTISEMENT

Membrii delegației AUR și-au exprimat îngrijorările legate de modul în care urmează să fie implementate măsurile care țin de vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

După cum a explicat Marius Lulea, vicepreședintele AUR, a subliniat faptul că a fost asigurat de către ministrul sănătății că părinții nu vor fi forțați de către autorități să își vaccineze copii.

ADVERTISEMENT

“Am avut astăzi o discuţie constructivă cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în cadrul căreia ne-am exprimat îngrijorarea cu privire la felul în care urmează să demareze campania de vaccinare anti-COVID la copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, iar domnul ministru ne-a garantat că nu se vor face presiuni de niciun fel, nici în direcţia vaccinării obligatorii, nici în cea a impunerii de restricţii, aşa că părinţii din România pot fi liniştiţi. Decizia o vor lua doar în acord cu conştiinţa lor”, a explicat Marius Lulea.

Tema vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 împotriva Covid-19 a fost luată în calcul încă de anul trecut, dar abia în luna decembrie au fost făcute primele anunțuri concrete legate de acest proces.

ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, autoritățile luau în calcul posibilitatea ca vaccinarea copiilor să înceapă de la jumătatea acestei luni. Cu toate acestea, dintr- un anunț recent al CNCAV aflăm că acest proces ar putea începe de pe 26 ianuarie.

Momentan, autoritățile au anunțat că părinții care vor să își vaccineze copii pot începe să îi înscrie pe platforma creată de STS.

ADVERTISEMENT

Pregătirile pentru valul 5, o altă temă de discuție

Sorin Muncaciu, deputat AUR și membru al Comisiei pentru sănătate și familie, a explicat faptul că în cadrul discuției i-au atras ministrului atenția asupra pregătirilor necesare pentru gestionarea valului cinci.

În cadrul discuției, membrii au primit asigurări că farmaciile cu circuit închis și deschis urmează să primească antiviralele necesare pentru pacienții care suferă de Covid-19. De asemenea, Alexandru Rafila i-ar fi asigurat că nu vor fi impuse restricții pentru anumite categorii ocupaționale.

“Nu în ultimul rând, am ridicat problema condiţiilor din spitale şi a nevoii de spitale noi, iar domnul ministru ne-a informat că urmează să fie iniţiată o procedură pentru a identifica judeţele cele mai vulnerabile din acest punct de vedere”, a mai adăugat deputatul.

ADVERTISEMENT