News

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, atac dur la NATO: ”Boala s-a deteriorat deja mult prea mult”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a lansat un atac la adresa NATO, explicând că organizația militară defensivă a mers prea departe cu implicarea în războiul din Ucraina.
08.10.2022 | 17:32
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov atac dur la NATO Boala sa deteriorat deja mult prea mult
Serghei Lavrov, ministurl rus de Externe, atac dur la adresa NATO / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Atacul asupra Podului Crimeei, cel care unea, peste strâmtoarea Kerci, Rusia continentală cu peninsula care, conform dreptului internațional, aparține Ucrainei, pare să suscite reacții care mai de care mai virulente la Moscova.

Ce spune Serghei Lavrov despre NATO: ”Blocul a pregătit regimul neonazist de la Kiev”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a speculat la maximum o declarație făcută, cu ani în urmă, de președintele Franței la adresa NATO, oficialul francez spunând, la acea vreme, că organizația militară defenivă ar fi în ”moarte cerebrală”.

ADVERTISEMENT

Acum însă, oficialul rus, supus nenumăratelor sancțiuni occidentale pentru rolul pe care îl are în războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, a spus că NATO este o organizație care a avansat prea departe în ”boală”, motivația declarațiilor făcute fiind legată de ajutorul militar pe care îl primește Ucraina din partea Occidentului.

Ministrul rus de Externe nu a uitat să precizeze că NATO încurajează și ambițiile nucleare ale Ucrainei, fără să precizeze însă, nicio secundă, că, până acum, Rusia este singura țară care amenință, în mod constant, cu arme atomice în războiul care are loc în țara vecină României.

ADVERTISEMENT

“Macron, la un moment dat, a diagnosticat Alianța Nord-Atlantică ca fiind ‘moartă cerebral’. Judecând după modul în care blocul a pregătit regimul neonazist de la Kiev, boala s-a deteriorat deja mult prea mult”, spune Serghei Lavrov la o reuniune a partidului Rusia Unită.

Serghei Lavrov: ”Au urmat linia Kievului”

Serghei Lavrov, deranjat la maximum de ceea ce se petrece pe front, acolo unde Rusia pierde pe toate planurile, iar mândria lui Putin, Podul Crimeei a fost atacat și grav avariat, și-a continuat tirada împotriva NATO.

ADVERTISEMENT

“După cum știți, un summit al așa-numitei Comunități Politice Europene a fost convocat la inițiativa președintelui Macron, iar după reuniune șeful diplomației UE, Josep Borrell, a declarat cu mândrie că o structură de securitate a evoluat fără implicarea Rusiei.

Așadar, ei au urmat linia Kievului, încurajând în același timp fanteziile nebunești ale celor care încă dețin puterea acolo”, a mai spus Serghei Lavrov, conform Știrile Pro TV care citează agenția rusă de știri TASS, în cadrul unui forum internațional privind politicile de mediu și dezvoltarea durabilă la care a luat parte.

ADVERTISEMENT

Păstrând retorica oficială, belicoasă, de la Kremlin, ministrul lui Vladimir Putin a acuzat, așa cum se întâmplă deja de luni bune, Statele Unite ale Americii de escaladarea situației din Ucraina. Mai mult, SUA și aliații lor, susține Serghei Lavrov, ar fi singurele cauze pentru ”creșterea periculoasă a tensiunilor globale”.

Desigur, motivul din spatele acuzațiilor este legat de livrarea de arme moderne, occidentale, către Ucraina, arme care au făcut ca țara invadată de Rusia să recupereze teritorii uriașe în fața agresorului, Rusia.

ADVERTISEMENT
Tags: