News

Ministrul rus pentru situaţii de urgenţă a murit. A vrut să salveze o altă persoană, în timpul unui exercițiu care simula o catastrofă

Un ministru rus a murit în timpul serviciului. El a vrut să salveze o persoană și a decedat, într-un exercițiu care simula o catastrofă.
08.09.2021 | 16:46
Ministrul rus pentru situatii de urgenta a murit A vrut sa salveze o alta persoana in timpul unui exercitiu care simula o catastrofa
ADVERTISEMENT

Ministrul Evgheni Zinitcev și-a pierdut viața în timpul unui exercițiu efectuat când se afla la muncă. Acesta a încercat să salveze o persoană de la înec, dar el a fost cel care nu a mai putut fi readus la viață.

Ministrul rus pentru situaţii de urgenţă a murit. Anunțul oficial despre deces

Evgheni Zinitcev, care era ministru în Rusia de trei ani, se afla în timpul unui exercițiu pentru protejarea zonei arctice, când a vrut să salveze un operator care filma, după ce el a căzut în apă și s-a lovit de stânci.

ADVERTISEMENT

Din păcate, pentru el nu s-a mai putut face nimic. Conform unor surse, totul s-a petrecut atât de repede încât nimeni nu a mai observat că ministrul a sărit în apă să îl ajute pe respectivul bărbat.

Informația privind decesul a fost confirmată chiar de ministerul pe care Evgheni Zinitcev îl conducea. De asemenea, și președintele rus Vladimir Putin a fost informat cu privire la moartea sa.

ADVERTISEMENT

În trecut, Evgheni Zinitcev a făcut parte din echipa de pază a președintelui rus.

“A murit tragic în timpul serviciului, la Norilsk, în cursul unui exerciţiu interministerial de protecţie a zonei arctice, salvând viaţa unei persoane”, a precizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă pentru agenţia de presă Tass, conform abcnews.

Declarațiile despre moartea ministrului. Cum s-a întâmplat totul

Conform unor relatări făcute pe rețelele de socializare de Margarita Simonian, redactor-şef al postului de televiziune RT, ministrul se afla alături de un operator pe o stâncă.

ADVERTISEMENT

“Se afla pe marginea unei stânci cu un operator video care a alunecat şi a căzut în apă”, a precizat aceastacanalul său de Telegram.

Acesta a căzut în apă, iar ministrul a sărit după el, însă el nu a mai putut fi salvat. Cel mai probabil el s-a înecat, însă nu au fost oferite informații oficiale despre motivul morții acestuia. Evgheni Zinitcev avea 55 de ani.

ADVERTISEMENT

“Nimeni nu a avut timp să înţeleagă ce se întâmplă în momentul în care Zinitcev a sărit în apă după bărbatul care a căzut şi s-a lovit de stânci”, a mai spus Margarita Simonian.

Cea mai mare parte a vieții și-a petrecut în cadrul serviciilor de securitate ruse.

ADVERTISEMENT
Tags: