News

Ministrul Sănătății a dezvăluit care este motivul creșterii numărului de cazuri Covid-19. La câte infectări pe zi se va ajunge în toamnă

02.09.2020 | 23:05
Ministrul Sanatatii a dezvaluit care este motivul cresterii numarului de cazuri Covid19 La cate infectari pe zi se va ajunge in toamna
ADVERTISEMENT

Avertisment al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, cu privire la numărul de cazuri de Covid-19. Tataru a spus că numărul cazurilor este în creștere din cauza unei ”relaxări exagerate”. El este de părere că toate măsurile de relaxare luate până acum erau necesare așa cum era necesar să înceapă și școala.

”Va fi o toamnă plină, nu o toamnă grea, dar o toamnă plină”, a declarat ministrul Sănătății la postul de televiziune B1Tv. În opinia sa, în această toamnă se va ajunge și la 2.000 de cazuri de Covid-19 zilnic, în cazul în care nu se respectă măsurile de distanțare și de prevenție.

ADVERTISEMENT

 Creșterea numărului de cazuri pe fondul relaxării

”Am avut o alternanţă de cazuri, raportat şi la numărul de teste efectuate (…) Am avut o relaxare exagerată, dincolo de normele de aplicare ale unor reluări de activităţi care s-au întâmplat în ultimele luni”, a declarat Nelu Tătaru la postul de televiziune.

Întrebat dacă ar fi fost mai bine ca unele măsuri de relaxare să fie amânate, la fel și începerea anului școlar, Tătaru a răspuns că toate aceste decizii erau și sunt necesare.

ADVERTISEMENT

”Erau măsuri necesare atât din punct de vedere educaţional cât şi din punct de vedere economic, dacă ne referim la restaurante şi teatre, ele sunt făcute în aşa fel încât că avem o securizate. Sunt reguli pe care dacă le menţinem, atunci vom păstra acest platou în care suntem acum”, a precizat Nelu Tătaru.

El a subliniat că dacă nu sunt respectate aceste măsuri, ar trebui să ne așteptăm la o creștere și mai mare a numărului de cazuri de coronavirus de la o zi la alta. Prin aceste afirmații el a spus că nu dorește să sperie pe nimeni, ci doar să atragă atența că depinde numai de noi modul în care va avolua pandemia în luni următoare.

ADVERTISEMENT

Copiii trebuie să învețe regulile de protecție

”Sunt lucruri pe care trebuie să le realizăm ca fiind adevărate: există această pandemie, există infecţia cu SARS-COV-2, există cadre medicale care în acest moment resimt o oboseală, resimt o deznădejde şi resimt, unii dintre ei şi boala”, a declarat Tătaru.

Ministrul le recomandă părinţilor să îi înveţe pe copii lor să respecte regulile de protecţie împotriva răspândirii virusului.

ADVERTISEMENT

”Avem nişte griji cum trimitem copiii la şcoală, dar nu ne uităm că în parcuri sunt copii şi nu le asigurăm anumite condiţii”, a atras atenția ministrul. ”Să ne obişnuim să trăim cu această pandemie un an jumătate, doi, pentru că acest virus nu va pleca aşa de uşor”, a mai declarat Tătaru.

El este de părere că ”plătim succesul primei părţi a pandemiei”, când Guvernul şi autorităţile medicale au putut lua decizii.

”Cred că ne-am făcut treaba, şi destul de bine, şi chiar în a doua parte cînd a trebuit să ne luptăm nunum ai cu virisul, ci şi cu opţiuni politice de altă orientare”, a afirmat Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT