News

Ministrul Sănătății, acuzat că a trimis un medic veterinar să verifice Spitalul din Galați: ”A fumat în birou şi nu a respectat normele de protecție”

23.07.2020 | 12:52
Ministrul Sanatatii acuzat ca a trimis un medic veterinar sa verifice Spitalul din Galati A fumat in birou si nu a respectat normele de protectie
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este acuzat că a trimis un medic veterinar să verifice Spitalul din Galați, acolo unde s-au sesizat mai multe nereguli în ultimele săptămâni.

Oficialul din Guvernul Orban este pus la zid pentru că ar fi trimis în inspecție epidemiologică la unitatea medicală din Galați o echipă condusă de un veterinar, un jurist și un radiolog.

ADVERTISEMENT

Se pare că oamenii trimiși în inspecție au avut un comportament total inadecvat, lucru scos în evidență de președintele Consiliului Județean și de cadrele medicale din fruntea unității.

Ministrul Sănătății este acuzat că a trimis un medic veterinar să verifice Spitalul din Galați

Verificarea efectuată de corpul de control al Ministerului Sănătăţii la cea mai mare unitate medicală din Galați s-a încheiat cu scandal. Conducerea Spitalului de Urgenţă susţine că ancheta ce a vizat modul de efectuare a anchetelor epidemiologice a fost realizată de un medic veterinar, un jurist şi un medic radiolog, care s-au comportat neprofesionist.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale, în frunte cu președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, au reacționat vehement și au trimis acuzații către ministerul condus de Nelu Tătaru.

”Au fost două echipe de control trimise de Ministerul Sănătăţii, una de epidemiologi, iar cealaltă echipă, de la Corpul de Control. O echipă formată dintr-un medic veterinar, un jurist şi un medic radiolog, care a verificat funcţionarea spitalului.

ADVERTISEMENT

Acum, să mă ierte Dumnezeu, dar nu cred că un medic veterinar sau un jurist are competenţa să verifice Spitalul Judeţean din punct de vedere a ceea ce înseamnă activitatea epidemiologică.

Au fost câteva bibliorafturi cu anchete epidemiologice şi, din păcate, cei care au venit şi au controlat au fost destul de superficiali“, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Comportament total inadecvat al celor trimiși la Galați: ”Au fumat în birou și nu au avut echipament de protecție”

Alina Dobrea, managerul Spitalului Județean din Galați, a dezvăluit că veterinarul a fumat în birou şi nu a respectat normele de protecție.

”A treia zi a venit controlul de la Corpul de Control al Minsterului Sănătăţii. Doamna medic veterinar stătea într-un cabinet la Direcţia de Sănătate, ne-a chemat la raport fumând ţigară după ţigară, fără niciun fel de protecţie.

Uitându-se pe geam a văzut cadrele noastre medicale de la UPU, echipate în combinezoane, care şi-au permis, aşa mi-a atras atenţia, că de ce vor să bea apă. Iar dumnealor, ţigară după ţigară, fumau în acele cabinete..

Şi au plecat şi domnii de la Ministerul Sănătăţii, ne-au rezolvat toate problemele”, a precizat Alina Dobrea.

ADVERTISEMENT