News

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, huiduit la Iași, de Ziua Ambulanței: ”Afară cu OMS din țară!”

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a fost huiduit, joi, la Iași, de mai multe persoane, în timpul evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței. Ce au strigat protestatarii.
28.07.2022 | 16:34
Ministrul sanatatii Alexandru Rafila huiduit la Iasi de Ziua Ambulantei Afara cu OMS din tara
Alexandru Rafila, huiduit la Iași, de Ziua Ambulanței. Sursa foto: colaj Fanatik / ZiarulDeIași.ro / Ministerul Sănătății
ADVERTISEMENT

Au fost momente mai tensionate, joi, la Iași. Mai mulți oficiali din Guvern, dar și politicieni locali, au fost huiduiţi de mai multe persoane, în timpul manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Naționale a Ambulanței.

Alexandru Rafila, huiduit la Iași, de Ziua Ambulanței: ”Afară cu OMS din țară”

Printre cei apostrofați s-a numărat și ministrul sănătății, Alexandru Rafila, invitat de onoare la evenimentul din Moldova.

ADVERTISEMENT

În fața scenei în care erau prezenți oficialii a apărut la un moment dat şi un grup de 20 de persoane cu o pancartă pe care scria ”AFARĂ CU OMS DIN ȚARĂ”.

Protestatarii nu s-au rezumat la acest mesaj. Ei au ţipat, au huiduit și au strigat în direcția celor prezenți la eveniment.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, într-o primă fază, apostrofările oamenilor erau îndreptate către ministrul sănătății, apoi către Nelu Tătaru, iar în final a intrat în colimator și deputatul Maricel Popa.

S-a strigat din public: ”Mincinoşilor” şi ”Huo, criminalilor”. Oameni au spus că nu vor să fie ”sclavii noii ordini mondiale”.

ADVERTISEMENT

”Vrem o țară liberă, afară cu voi, la gunoaie, unde ați dat o țară întreagă!”, a strigat din public o femeie, notează Antena 3.

Reacția ministrului Alexandru Rafila după ce a fost huiduit

La scurt timp după aceste incidente, ministrul Alexandru Rafila a avut o primă reacție. Acesta spune că nu înțelege rostul unor astfel de huiduieli la asemenea evenimente.

ADVERTISEMENT

”Nu am înţeles care a fost sensul acestor huiduieli, mai ales la asemenea evenimente. Sunt oameni care se sacrifică pentru semenii lor şi mi se pare nepotrivit să huidui. Este o lipsă de respect la adresa profesioniştilor din sistemul de Ambulanţă”, a declarat Rafila, conform G4Media.

În cursul acestei zile, peste 250 de angajaţi ai serviciilor de ambulanţă din toate judeţele ţării au fost prezenţi la Iaşi.

Aici au fost găzduite manifestări organizate cu prilejul Zilei Naţionale a Ambulanţei. În Piaţa Palatului din orașul din estul țării au fost aduse pentru acest eveniment zeci de ambulanţe din întreaga ţară.

ADVERTISEMENT