ADVERTISEMENT
News

Ministrul Sănătății, anunț despre relaxarea restricțiilor de circulație: ”Cam la două săptămâni după ce trecem de vârful epidemiei”

Autor: Traian Terzian | 03.04.2020 | 11:30
Ministrul Sănătății, anunț despre relaxarea restricțiilor de circulație: ”Cam la două săptămâni după ce trecem de vârful epidemiei”
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat când ar putea fi relaxate restricțiilor de circulație și când se așteaptă să fie vârful pandemiei de coronavirus în țara noastră

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat când ar putea fi relaxate restricțiilor de circulație și când se așteaptă să fie vârful pandemiei de coronavirus în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, anunț despre relaxarea restricțiilor de circulație

”Vârful pandemiei îl văd în a doua jumătate a lunii aprilie. Dar îl văd mai ascuțit sau mai domol, în funcție de ceea ce vom face noi, atât ca activitate medicală, dar și populația prin măsurile care trebuie respectate”, a anunțat ministrul Sănătății, explicând apoi când va exista o relaxare a restricțiilor de circulație.

”Poate fi în jur de 10.000, poate fi în jur de 15.00, depinde de cum avem rata de transmitere locală, accelerată sau nu. Poate fi din cazuri ușoare și medii, poate fi din cazuri grele și atunci vom avea o aglomerare a terapiilor intensive și vom avea și decese”, a declarat Tătaru la TVR 1, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

”Să ne gândim cam la două săptămâni după ce va trece vârful, să putem relaxa, în condițiile în care vom respecta în continuare niște precauții. pe final de mai, în măsura în care numărul de cazuri noi vor scădea și numărul de decese nu se va mia accentua”, a continuat el.

”Nu ne gândim la Scenariul 5 sau 6”

”Avem doar Scenariul 4 ce trebuie gestionat. Avem peste 2.000 de infectări. Nu ne gândim la Scenariul 5 sau 6. Dacă avem doar aceste 2.000 de infectări este un scenariu ușor. Dacă apar cazuri noi sau cazuri critice, atunci va fi un scenariu greu”, a spus Nelu Tătaru și la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre situația de la Suceava și despre riscul ca Aradul să devină un focar de coronavirus.  De asemenea, Tătaru a avut un mesaj pentru medicii „dezertori” care au demisionat în această perioadă de teama coronavirus.

Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică arăta că România are în acest moment 2.738 de pacienți depistați pozitiv la coronavirus, 116 persoane decedate și 267 vindecate și externate din unități spitalicești: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban le-a cerut românilor din Diaspora să evite să vină în țară cu ocazia Sărbătorilor de Paște pentru a nu propaga și mai mult esitnderea noului tip de coronavirus.

Conform specialiștilor este extrem de greu de prevăzut câți români se vor întoarce de Paște în România, însă majoritatea vor face acest lucru degeaba. În contextul în care majoritatea românilor locuiesc în Italia, Germania, Spania sau Marea Britanie vor avea nevoie de 2 săptămâni de distanțare obligatorie față de rudele lor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!