ADVERTISEMENT
News

Ministrul Sănătății anunță o scădere a numărului de cazuri de Covid-19, din octombrie. Previziunile lui Nelu Tătaru

Autor: Flaviu Popa | 21.09.2020 | 16:25
Ministrul Sănătății anunță o scădere a numărului de cazuri de Covid-19, din octombrie. Previziunile lui Nelu Tătaru
Nelu Tătaru crede că numărul de cazuri Covid-19 va scădea. Foto: Hepta

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru crede că România va înregistra o scădere vizibilă a numărului de cazuri de Covid-19 undeva spre finalul lunii octombrie.

ADVERTISEMENT

„Panta descendentă” poate fi atinsă dacă românii vor respecta mai strict regulile de protecție și distanțare, așa cum sunt ele cerute de autorități.

România a înregistrat în ultima perioadă, în medie, 1500 de cazuri noi la 24 de ore, însă această cifră variază în funcție de zi și de numărul de teste efectuate.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru se așteaptă la o scădere a numărului de cazuri de Covid-19

De exemplu, în 21 septembrie autoritățile au raportat sub 900 de cazuri de infectare la aproximativ 6.000 de teste efectuate, însă 12% din cei testați sunt pozitivi Covid-19, lucru care sperie autoritățile.

Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea şcolilor, cinematografelor, sălilor de spectacole, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, campania electorală, alegerile de pe 27 septembrie. Fiecare din aceste activităţi are nişte norme de aplicare şi funcţionare în vederea bunei desfăşurări şi cu riscurile cât mai mici.

ADVERTISEMENT

Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestei cifre. Dacă menţinem, atunci putem să ne gândim în a doua jumătate a lunii octombrie că putem avea şi o pantă descendentă. Mergem, deocamdată, pe acel platou.

Suntem pe a doua cocoaşă a primul val pandemic. Sperăm să putem gestiona cu bine şi acest început de şcoală. În măsura în care rămânem în acelaşi registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă”, a declarat Tătaru, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Tătaru a explicat că până spre finalul lunii septembrie nu poate exista o evaluare completă asupra efectului redeschiderii școlilor din România.

Deocamdată gestionăm toate cazurile şi cele care apar noi în urma testărilor. Dar reperele noastre rămân adresabilitatea la unităţile de primiri urgenţe, terapie intensivă şi numărul de decese“, a spus ministrul Sănătăţii.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!