Fotbal intern

Ministrul Sănătății blochează planurile LPF pentru Liga 1: „Nu ne gândim la reluarea competițiilor sportive”

20.04.2020 | 16:10
Ministrul Sanatatii blocheaza planurile LPF pentru Liga 1 Nu ne gandim la reluarea competitiilor sportive
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a anunțat că planul pregătit de LPF, reluarea Ligii 1 la începutul lunii iunie, este imposibil. Ministrul Sănătății afirmă că de pe 16 mai va urma o perioadă de relaxare a restricițiilor, dar activitățile sportive nu vor putea reveni în stadioane și săli în următoarele trei luni.

Nelu Tătaru blochează reluarea Ligii 1

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, în urma ședinței la care au participat membrii celor 14 cluburi din prima divizie, că antrenamentele organizate se vor relua la jumătatea lunii mai, dacă starea de urgență nu va fi prelungită, iar etapa a treia din play-off și play-out s-ar disputa trei săptămâni mai târziu.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, afirmă că planul gândit de cluburi și de LPF nu este realizabil, după ridicarea stării de urgență urmând o perioadă de relaxare a restricțiilor, însă reluarea competițiilor sportive nu este luată în calcul în următoarele luni.

Aceste măsuri de relaxare se referă la anumite relaxări privind orele la care putem ieși din casă, dar vor veni cu mai multe restricții cum sunt mască și mănuși.

ADVERTISEMENT

La anulare ne gândim să redeschidem anumite spații, anumite locuri de muncă, dar nu la reluarea competițiilor sportive, nu se pune problema reluării meciurilor de fotbal în următoarele două – trei luni.

Măsuri de relaxare înseamnă creșterea timpului când putem ieși din casă, prezența în magazine sau alte locuri care se pot redeschide, dar cu mănuși și măști.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne gândim la context de sărbători, însă ne apropiem de momentul când descreștem ca număr de cazuri, ne apropiem de o aplatizare a curbei.

Trebuie să ajungem la număr de cazuri constant, context că avem 7-10 zile după sărbătorile Pascale vom vedea ritmul descreșterii, nu vorbim de relaxare deocamdată”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Mai bine de o lună de la ultimul meci oficial

Ultimul meci din Liga 1 s-a disputat în urmă cu mai bine de o lună.

Pe 9 martie CFR Cluj încheia la egalitate, scor 0-0, cu Gaz Metan Mediaș, epilogul rundei a doua din play-off, ce avea să se dovedească ultimul joc de fotbal profesionist pe teritoriul României pentru o perioadă îndelungată de timp.

La trei zile distanță de la remiza de la Mediaș, Federația Română de Fotbal anunța suspendarea activităților fotbalistice inițial până la sfârșitul lunii martie, termen prelungit ulterior.

ADVERTISEMENT