News

Ministrul Sănătății, chemat în Parlament pentru a explica diferențele de raportare în cazul morților de Covid

17.05.2021 | 09:48
Ministrul Sanatatii chemat in Parlament pentru a explica diferentele de raportare in cazul mortilor de Covid
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății va da, luni, 17 mai, explicații în Parlament cu privire la diferenţele de raportare a deceselor provocate de Covid-19. 

Ioana Mihăilă, va participa începând cu ora 16:00, în plenul Camerei Deputaţilor, la “Ora Guvernului”, pentru a prezenta raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19, conform Realitatea.net

ADVERTISEMENT

Recent, ministrul Sănătății a declarat că au fost diferenţe de până la 500 de decese în fiecare spital Covid.

Ministrul Sănătății, chemat în Parlament pentru a explica morții Covid. ”Cred că această solicitare este bine-venită”

Tema de dezbatere este “Prezentarea Raportului preliminar întocmit de Ministerul Sănătăţii privind raportarea deceselor COVID-19 şi de clarificare a diferenţelor dintre sistemele de raportare”.

ADVERTISEMENT

Biroul permanent al Camerei a luat decizia de a o invita pe Ioana Mihăilă în plen în urma unei solicitări făcute de deputaţii PSD.

Recent, Ioana Mihăilă a anunţat că va prezenta în Parlament raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19. Ministrul Sănătății a precizat că acesta este un lucru normal și este “un act de transparenţă şi de responsabilitate”.

ADVERTISEMENT

“Cred că această solicitare a Parlamentului este bine-venită, este un act de transparenţă şi de responsabilitate acela de a prezenta datele, pe care vi le-am furnizat şi dumneavoastră, în faţa celor aleşi. (…) Voi merge”, a precizat ministrul.

Ioana Mihăilă: ”De asemenea, este un act de responsabilitate a celor aleşi să nu politizeze niciun aspect al evoluţiei pandemiei”

Ministrul a susţinut că au existat diferenţe de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19, de la începutul pandemiei şi până în acest moment.

ADVERTISEMENT

Astfel, decesele persoanelor cu COVID-19 raportate în platforma alerte.ms.ro sunt cu 13% mai numeroase decât cele din evidenţele Institutului Naţional de Statistică, relevă raportul comisiei, citat de agerpres.ro.

Până astăzi,Grupul de Comuicare Strategică a transmis că 29.523 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 38 de decese (22 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 50-59 de ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

ADVERTISEMENT