ADVERTISEMENT
News

Ministrul Sănătății, chemat în Parlament. Va clarifica situația privind decesele COVID-19

Autor: Anca Flondor | 12.05.2021 | 17:30
Ministrul Sănătății, chemat în Parlament. Va clarifica situația privind decesele COVID-19
Ministrul Sănătății, chemat în Parlament. Va clarifica situația privind decesele COVID-19. Foto: Facebook

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă va merge în Parlament pentru a lămuri situația privind decesele COVID-19, după scandalul din luna aprilie.

ADVERTISEMENT

A fost un scandal uriaș, după ce fostul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a sugerat că există indicii care arată că decesele COVID – 19 nu sunt raportate corect la toate spitalele.

Noul Ministru al Sănătății  este invitat, săptămâna viitoare, în Parlament la  „Ora Guvernului”, pentru a da explicații și pentru a prezenta o situație reală în acest caz.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Ioana Mihăilă spunea că s-au descoperit unele erori în aplicația CoronaForms, în cazul a 1000 de persoane decedate din cauza COVID-19

ADVERTISEMENT

Cine a chemat-o pe Ioana Mihăilă să prezinte raportul preliminar

Liderul PSD, Marcel Ciolacu dorește ca toată lumea să afle datele concrete în acest caz. Astfel, noul Ministru al Sănătății trebuie să prezinte în fața parlamentarilor un raport preliminar.

Solicitarea liderului PSD a fost aprobată de Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

“La solicitarea PSD, ministrul Sănătății va veni luni în Parlament să prezinte raportul preliminar privind decesele de COVID-19. Românii au dreptul să știe adevărul. Familiile care și-au îngropat apropiații, bolnavii cronici lipsiți de tratamente sau intervenții medicale de specialitate, toți cei care au suferit ca urmare a deciziilor luate de autorități trebuie să știe adevărul! Tot adevărul”, spune Marcel Ciolacu.

Ciolacu nu a scăpat ocazia de a-și ataca adversarii politici

Deputații și senatorii au respins propunerea PSD de a se înființa o comisie de anchetă privind pandemia. Aceștia au considerat că o astfel de comisie ar fi total nefolositoare. Doar 156 de aleși au votat pentru, 230 fiind împotrivă.

ADVERTISEMENT

“Au votat în mod rușinos împotriva înființării Comisiei de anchetă privind pandemia. Vinovații trebuie să plătească”, a declarat, Marcel Ciolacu.

Ce declara fostul ministru Vlad Voiculescu

Tot scandalul privind morții de COVID – 19 a început de la declarațiile făcute de Vlad Voiculescu, după ce a fost demis din funcția de Ministru al Sănătății.

ADVERTISEMENT

“Există indicii că sunt diferențe între decesele raportate, mai puține decese. Vorbim despre o statistică și o metodologie caree trebuie schimbată. Diferențele sunt semnificative. Nu vreau să dau numere, pentru că nu am reușit să documentăm”, spunea Vlad Voiculescu.

După declarațiile făcute de Voiculescu mai mulți medici s-au arătat indignați. Aceștia spun că datele de pe cele două platforme, AlertMS și CoronaForms coincid.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!