Fotbal international

Ministrul Sănătății din Norvegia, reacție fermă: “Meciul ar fi ilegal la noi în țară”

14.11.2020 | 22:57
Ministrul Sănătății din Norvegia, reacție fermă:
Ministrul Sănătății din Norvegia, reacție fermă: "Meciul ar fi ilegal la noi în țară" (hepta)
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății din Norvegia, Bent Hoie, a avut o reacție fermă după problemele cauzate de COVID-19 în lotul nordicilor. Acesta a declarat că meciul ar fi ilegal în Norvegia datorită normelor de carantină din țara scandinavă.

Norvegienii trebuiau să aterizeze sâmbătă la București, însă avionul acestora nu a mai decolat, deși oficialii sunt conștienți de consecințele care urmează.

Federația așteaptă o decizie definitivă după recomandarea Ministerului Sănătății și a amânat decolarea zborului spre România.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății din Norvegia: “Meciul ar fi ilegal la noi în țară”

“Meciul care ar trebui să se joace în România ar fi ilegal în Norvegia. Călătoria în România ar fi într-o zonă gri, din punct de vedere legal. Sâmbătă dimineaţă a sosit mesajul că echipei naţionale nu i se va permite să părăsească ţara pentru a juca împotriva României şi Austriei în Liga Naţiunilor.

Motivul este testul corona pozitiv al căpitanului echipei naţionale Omar Elabdellaoui, conform căruia restul echipei se află în carantină şi, prin urmare, trebuie să respecte normele norvegiene de carantină”, a declarat Bent Hoie pentru televiziunea norvegiană.

ADVERTISEMENT

Federația de Fotbal din Norvegia a anunțat că amână călătoria echipei naționale către București după ce Omar Elabdellaoui de la Galatasaray a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta a fost diagnosticat vineri și, în concordanță cu legile Norvegiei, carantina trebuie să dureze o perioadă de 10 zile.

Președintele Federației din Norvegia realizează consecințele ce vor urma

“Când Ministrul Sănătăţii ne-a anunţat decizia, am transmis lotului că rămânem în Norvegia, cel puţin până la o nouă comunicare. Noi, nu doar jucătorii, putem pierde o oportunitate importantă pentru preliminariile CM 2022.

ADVERTISEMENT

Vom rata şi şansa să promovăm în Divizia A din Liga Naţiunilor. Este o situaţie foarte complicată”, a declarat Terje Svendsen, preşedintele Federaţiei Norvegiene de Fotbal, conform Dagbladet

Adre Hansen, Sondre Rossbach, Marius Lode, Markus Henriksen şi Patrick Berg ar urma să fie lăsaţi acasă, fiind jucători care evoluează în prima ligă a campionatului intern. Omar Elabdellaoui, depistat pozitiv cu corornavirus, a ieşit din lotul nordicilor încă de vineri.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,69 este cota pentru ”1x” la meciul România-Norvegia. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri