News

Ministrul Sănătății, vești bune în prima zi de Paște: “Focarul de COVID-19 de la Suceava, aproape stins”

19.04.2020 | 15:23
Ministrul Sanatatii vesti bune in prima zi de Paste Focarul de COVID19 de la Suceava aproape stins
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vine cu vești bune în prima zi de Paște. Focarul de coronavirus de la Suceava, cel mai mare din România, este aproape de a fi stins. 

Ministrul Sănătății, vești bune în prima zi de Paște: “Focarul de COVID-19 de la Suceava, aproape stins”

Tătaru a declarat că situația se îmbunătățește simțitor în județul Suceava, cel mai lovit de noul coronavirus. Orașul este primul din România care a intrat în carantină totală după ce la Spitalul Județean a explodat numărul de infectări:

ADVERTISEMENT

“Focare de coronavirus cum este cel de la Suceava tinde să se stingă. După ce săptămâna trecută au fost înregistrate câte 50 de cazuri noi pe zi, vineri am avut 20 de cazuri şi forme uşoare, multe externări.

Dar trebuie să spunem că avem şi 240 de cazuri la Terapie intensivă”, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, duminică, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

“Putem depăşi 15.000 de cazuri de coronavirus, dacă nu respectăm izolarea”

Ministrul a spus că izolarea la domiciliu a fost extrem de benefică pentru că a permis “consumarea bolii” și a atenționat că aceste restricții trebuie respectate în continuare astfel încât criza să țină cât mai puțin.

Nelu Tătaru a declarat că dacă românii vor ține în continuare cont de reguli și vor rămâne în case, este posibil ca România să atingă vârful înainte de a ajunge la 15.000 de cazuri, însă doar dacă vor fi respectate regulile:

ADVERTISEMENT

“Putem depăşi 15.000 de cazuri de coronavirus, dacă nu respectăm izolarea. Vom avea o creştere şi în perioada următoare, dar lentă. Populaţia a înţeles mesajul, a păstrat distanţa socială şi a stat acasă”, a spus şeful de la Sănătate.

Suceava, cel mai afectat județ de COVID-19 din România

Ministrul Sănătății le-a mulțumit oamenilor care au respectat sfatul autorităților și nu s-au adunat în grupuri pentru a merge la biserică după lumină și pentru că rezistă de o lună și jumătate în izolare.

ADVERTISEMENT

Suceava este cel mai afectat județ de COVID-19 din România. S-au înregistrat 2105 cazuri în județul din Moldova din cele 8746 de infectări confirmate pe teritoriul României. Dintre aceștia, 1892 de români au fost declarați vindecați.

 

ADVERTISEMENT