ADVERTISEMENT
News

Ministrul Sorin Cîmpeanu anunță ultimele scenarii pentru redeschiderea școlilor

Autor: Robert Cristea | 11.01.2021 | 23:43
Ministrul Sorin Cîmpeanu anunță ultimele scenarii pentru redeschiderea școlilor
Ministrul Sorin Cîmpeanu anunță cele mai noi scenarii pentru redeschiderea școlilor. Foto: Inquam Photos / George Călin

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei, a anunțat că la sfârșitul lunii ianuarie vom afla când are loc redeschidere școlilor.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat la TVR că factorul decisiv în luarea unei decizii va fi rata de infectare. Se ia în calcul și o ”combinație între scenarii”, transmite Cîmpeanu, conform Antena3.

Ministerul Educației anunțase acum câteva zile că nu condiționează redeschiderea școlilor de campania de vaccinare privind cadrele didactice, dar așteaptă centralizarea datelor din instituțiile de învățământ, pentru a se vedea câți dintre angajații din învățământul preuniversitar și universitar se vor vaccina.

Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: ”Anunţul se va face la finalul lunii ianuarie”

“Nu excludem niciun scenariu: nici scenariul deschiderii în zonele în care rata de infectare este mai scăzută, nici acela al prioritizării celor mici, grădiniţă şi învăţământ primar, nici scenariul în care acordăm prioritate celor care susţin examene naţionale, clasele a VIII-a şi XII-a, nici alt scenariu sau o combinaţie între aceste scenarii. Anunţul se va face la finalul lunii ianuarie”, a spus Cîmpeanu într-o emisiune la postul public de televiziune.

ADVERTISEMENT

Potrivit ministrului, până pe 8 februarie se va învăţa online. Acesta crede că elevii vor putea merge în şcoli în funcţie de rata de infectare de după vacanţa de iarnă.

“Este sigur că cele trei săptămâni din semestrul întâi vor fi online (…). Ministerul Educaţiei şi Guvernul României îşi doresc să înceapă şcoala pe 8 februarie, însă acest lucru se va face în funcţie de evoluţia ratei de infectare, după vacanţa de iarnă, care s-a încheiat pe 10 ianuarie.

Ştim foarte bine că sunt necesare 14 zile, deci de aceea am spus că în a doua jumătate a lunii ianuarie, ultima decadă, mai exact, a lunii ianuarie, în funcţie de evoluţia ratei de infectare (se va şti dacă este posibilă reluarea cursurilor cu prezenţă, n.r.).

ADVERTISEMENT

Ţine şi de evoluţia campaniei de vaccinare, ne dorim să fie cât mai mulţi profesori vaccinaţi.

În funcţie de măsurile adoptate de alte state şi în funcţie de acţiunile remediale pe care trebuie să le facem şi care necesită prezenţa fizică în şcoală, vom lua decizia”, a spus Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!