News

Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre renunțarea la obligativitatea tezelor: ”Relevantă este media de la finalul anului școlar”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avut o reacție pe subiectul renunțării la obligativitatea tezelor în noul an școlar. Oficialul a punctat faptul că relevantă va fi media finală obținută de fiecare elev.
05.05.2022 | 17:46
Ministrul Sorin Cimpeanu despre renuntarea la obligativitatea tezelor Relevanta este media de la finalul anului scolar
”Relevantă este media de la finalul anului școlar”. Anunțul ministrul Sorin Cîmpeanul despre renunțarea la obligativitatea tezelor Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Chirica
ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, specialiștii din învățământ au luat noi decizii legate de viitorul an școlar. Modificările vizau în principal modul de evaluare al elevilor.

”Relevantă este media de la finalul anului școlar”. Anunțul ministrul Sorin Cîmpeanul despre renunțarea la obligativitatea tezelor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comentat, joi, subiectul renunțării la obligativitatea tezelor în noul an școlar.

ADVERTISEMENT

Oficialul a declarat că este important ca evaluarea elevilor să fie făcută de fiecare profesor ritmic, iar relevantă este media de la finalul anului școlar.

Această poziție a lui Cîmpeanu vine la doar două zile după ce în spațiul public a apărut informația că, din anul școlar 2022-2023, elevilor le va fi încheiată o singură medie pe tot parcursul anului școlar, iar tezele nu vor mai fi obligatorii, urmând să rămână la latitudinea fiecărui profesor cum și câte evaluări va face.

ADVERTISEMENT

”Nu a propus nimeni să fie vorba de cinci teze pentru cinci module de învățare. Mai mult decât atât, relevanţă are o medie anuală la finele anului şcolar.

Important este ca evaluarea să fie ritmică, să fie făcută pe parcurs, să fie făcută de fiecare profesor care ştie cel mai bine cum îşi planifică propria disciplină şi cum evaluează propria disciplină. Cu siguranţă vor fi medii anuale.

ADVERTISEMENT

Vom vedea ce alte condiţii sunt”, a afirmat Cîmpeanu, joi, la o conferinţă organizată de Baroul Bucureşti, în colaborare cu Uniunea Naţională a Barourilor din România, cu ocazia lansării proiectului ”Fii avocat în şcoala ta!, notează Agerpres.

Ministrul Sorin Cîmpeanu, adeptul oferirii de libertate în evaluare pentru fiecare profesor

În ieșirea sa publică de joi, ministrul educației a subliniat că, personal, propune să i se lase profesorului libertatea de a-şi adapta predarea şi evaluarea la specificul materiei şi al clasei.

ADVERTISEMENT

”Eu, personal, propun să avem o flexibilitate ridicată în aşa fel încât să lăsăm profesorului libertatea de a-şi adapta predarea şi evaluarea la specificul materiei, la specificul clasei căreia îi predă”, a adăugat Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT