Fotbal intern

Ministrul Sportului, în inspecție la stadioanele pentru EURO! Când se montează gazonul în Ghencea. Video

28.04.2020 | 16:19
Ministrul Sportului in inspectie la stadioanele pentru EURO Cand se monteaza gazonul in Ghencea Video
ADVERTISEMENT

Ministrul Sportului a realizat marți vizite la cele trei stadioane care vor găzdui antrenamentele formațiilor care vor evolua la EURO în România. Ionuț Stroe a anunțat lucrările arenei din Giulești vor avansa foarte mult în următoarele patru luni, iar în luna septembrie se va monta suprafața de joc a stadionului din Ghencea.

Stadiul lucrărilor stadioanelor pentru EURO

România va găzdui patru meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European, care se vor disputa pe Arena Națională, iar stadioanele Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf vor fi construite pentru antrenamentele naționalelor.

ADVERTISEMENT

Lucrările celor trei arene au continuat și în timpul pandemiei de coronavirus, iar Ionuț Stroe, ministrul Sportului, a realizat o vizită șantierelor marți și a transmis lucrările stadionului din Bulevardul Ghencea sunt avansate, dar suprafața de joc va fi montată în septembrie.

Sunt lucruri foarte interesante și bune care se petrec aici. Dacă s-ar fi derulat Campionatul European, gazonul ar fi fost montat, dar înțeleg de la constructor că perioada mult mai bună pentru însămânțare va fi în luna septembrie”, a anunțat Ionuț Stroe, pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

Stadionul “Ghencea”

Posted by Ionuț Stroe on Tuesday, April 28, 2020

Ministrul Sportului susține că, în cazul stadionului „Rapid”, lucrările vor avasa rapid în următoarele patru luni, urmând să ajungă în același stadiu în care se află în prezent șantierul din Ghencea, unde a fost deja montată o tabelă de marcaj și scaune.

Într-adevăr, stadionul din Giulești e puțin întârziat față de celelalte, dar aș risca un pariu că în maximum 3-4 luni vom fi cu construcțiile în același stadiu precum cele din Ghencea. Oamenii lucrează, sunt foarte activi și nu există nicio sincopă. Avem și tribune la stadionul Giulești”, susține ministrul.

ADVERTISEMENT

Stadionul Giulești

Posted by Ionuț Stroe on Tuesday, April 28, 2020

„Arcul de Triumf va fi cel mai solicitat stadion”

Stadionul „Arcul de Triumf”, folosit, până la reconstrucție, de echipa națională rugby a României, va avea aproximativ 8.000 de locuri, dar ministrul Ionuț Stroe consideră că va fi cel mai folosit dintre cele trei construite pentru EURO.

Stadionul “Arcul de Triumf”

Posted by Ionuț Stroe on Tuesday, April 28, 2020

Ca opinie personală, aș risca să spun că acest mic și cochet stadion de 8.000 de locuri va fi, probabil, cel mai solicitat dintre cele care se constuiesc.

ADVERTISEMENT

Costurile de închiriere vor fi mai mici, pentru competițiile interne va fi cel mai adecvat și pentru că are un amplasament foarte bun, accesibil, în centrul orașului într-o zonă superbă. Se vor desfășura foarte multe competiții, dar și alte evenimente culturale, spectacole”, anunță Ionuț Stroe.

ADVERTISEMENT