Fotbal intern

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a prezentat cele 4 etape obligatorii ale reluării antrenamentelor. Izolare totală pentru fotbaliștii din Liga 1!

05.05.2020 | 11:06
Ministrul Sportului Ionut Stroe a prezentat cele 4 etape obligatorii ale reluarii antrenamentelor Izolare totala pentru fotbalistii din Liga 1
ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a prezentat cele 4 etape obligatorii ale reluării antrenamentelor pentru cluburile din România.

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a prezentat cele 4 etape obligatorii ale reluării antrenamentelor

În cursul zilei de marți, 5 mai, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului a detaliat normele și condițiile pe care cluburile din România trebuie să le respecte după reluarea antrenamentelor.

ADVERTISEMENT

”Am semnat împreună cu Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, un ordin comun al celor două ministere care descrie felul în care se vor face primii pași pentru repornirea activității sportive într-un cadru organizat în România.

S-a lucrat intens în ultimele două săptămâni. După 15 mai, activitatea sportivă va putea reîncepe gradual. Se vor relaxa, pentru început, măsurile restrictive pentru sporturile individuale care se practică în aer liber și pentru antrenamentele sportivilor profesioniști.”

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să facă un club pentru a putea reveni la antrenamente: cele 4 etape!

Șeful MTS spune că reluarea antrenamentelor și a pregătirilor va fi una graduală, pe etape care trebuie respectate strict.

  1. pregătirea preliminară
  2. sesiuni individuale în cantonament
  3. sesiuni de antrenament pe grupuri mici
  4. sesiune de antrenament colectiv.
ADVERTISEMENT

De asemenea, Stroe a mai precizat că vor fi trei categorii de persoane în această perioadă care vor fi prezente în cantonamente.

  • Persoanele care necesită măsuri de protecție crescută: antrenorii, jucătorii, medicii și terapeuții.
  • Personalul administrativ, cel de suport, personalul din bucătărie. Ei vor lucra în ture de 14 zile.
  • Personalul care necesită măsuri reduse de protecție, ca oamenii de pază, de ordine
ADVERTISEMENT

Pentru ca sportivii să-și reia antrenamentele, ei trebuie, în mod obligatoriu, să stea o perioadă de 14 zile începând de astăzi (n.r. 5 mai) în izolare totală. La ieșirea din izolare, aceștia trebuiesc testați pentru COVID-19. Doar cei care au rezultatul negativ vor fi admiși în bazele de cantonament desemnate.

Ionuț Stroe a subliniat faptul că mai este cale lungă până la reluarea competițiilor sportive și spune că măsurile de azi vizează redeschiderea antrenamentelor cluburilor.

”Nu vom vorbi azi despre reluarea competițiilor, ci despre faza de pregătire. Pentru moment, bazele și sălile sportive nu se vor redeschide.

Sportivii vor sta într-un regim închis și își vor desfășura activitatea controlat. Cluburile trebuie să dispună de o bază proprie, cu spații de cazare, bucătărie, spații medicale, terenuri de antrenament, săli de forță sau alte utilități.

Fiecare bază sportivă are nevoie de personal administrativ și de suport care să fie utilizat prin rotație, în ture de 14 zile. În interiorul bazelor, vor exista măsuri și reguli clare pentru sălile de antrenament, vestiare, spălătorie și zonele medicale. Trebuie să existe și spații pentu persoanele suspecte de COVID-19”, a spus ministrul.

Testarea pentru COVID-19 se poate realiza în orice moment

”Transportul sportivilor de acasă spre locul de cantonament se va face, de preferință, cu automobilul propriu, fără opriri pe traseu. Medicii vor face un triaj epidemiologic, vor testa temperatura, vor identifica eventuale simptome. În cazul în care indentifică siptome, medicul îi va interzice jucătorului participarea la antrenament.

Testarea pentru COVID-19 se va efectua în orice moment, la recomandarea medicului care însoțește echipa în cantonament. Staff-ul nu se schimbă și nu interacționează decât online până la faza a patra, cea a antrenamentelor colective.” a mai spus ministrul Sportului.

Ce sporturi individuale se vor putea practica din 15 mai

Tot marți, Ionuț Stroe a prezentat și lista sporturilor individuale care se vor putea practica după 15 mai.

”În privința sporturilor individuale, vă pot spune că propunerea noastră pentru Institutul Național de Sănătate Publică se aplică unor structuri sportive și unor sporturi care desfășoară activități în zona alpinismului, atletismului, automobilismului, caiacul, canotajul, ciclismul, echitația, golful, cartingul, motociclismul, planorismul, tenisul, tir cu arcul, tirul sportiv, iahtingul și așa mai departe.”, a declarat ministrul Sportului.

ADVERTISEMENT