Fotbal intern

Ministrul Sportului vrea izolare în cantonament pentru echipele din play-off: ”Ar fi cea mai indicată soluție”

20.07.2020 | 16:23
Ministrul Sportului vrea izolare in cantonament pentru echipele din playoff Ar fi cea mai indicata solutie
ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, s-a declarat în favoarea izolării complete a echipelor din play-off în cantonamente închise până la finalizarea sezonului.

Fotbalul românesc este  lovit grav de pandemia de coronavirus, cele mai afectate cluburi fiind Dinamo București și CFR Cluj, unde s-au descoperit mai multe cazuri.

ADVERTISEMENT

De altfel, ”câinii” au meciurile amânate după cea de-a doua tranșă de teste pozitive, în timp ce la ardeleni se așteaptă retestarea din această săptămână.

Izolare în cantonament pentru echipele din play-off la cererea ministrului Sportului

Pentru a se putea finaliza sezonul de play-off, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a admis că cea mai bună soluție ar fi ca echipele să fie izolate în cantonamente închise, lucru perfect realizabil ținând cont că mai sunt puține meciuri de jucat.

ADVERTISEMENT

”Este prima soluţie avansată de noi, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cred că nu cred că este un efort prea mare ca ultimele meciuri să se fie protejate suplimentar şi echipele să apeleze la acest tip de cantonament de pregătire sportivă, izolându-se astfel faţă de ceilalţi”, a declarat Stroe la Digi 24.

”Vorbim cel puţin pentru ultimele trei etape care mai sunt de disputat pentru play-off, pentru că el contează cel mai mult, practic îţi dă rezultatul final şi viitoarele participante în cupele europene. Cred că ar fi cea mai indicată situaţie”, a menționat oficialul.

ADVERTISEMENT

”Cred că problemele au apărut în afara meciurilor, în afara stadioanelor. Competiţia se desfăşoară după nişte reguli clare, care se respectă, fiind o situaţie destul de bine controlată”, a mai spus ministrul.

”Ceea ce se întâmplă în afara activităţii sportive, modul în care cluburile gestionează, controlează, organizează un program sportivilor nu mai ţine de noi şi ei sunt direct responsabili în a gestiona aceste situaţii care au adus câteva echipe româneşti în pragul unor situaţii care sunt practic focare din punctul meu de vedere”, a încheiat el.

ADVERTISEMENT

Conform protocolului impus de autorități și de Federația Română de Fotbal, echipele din prima ligă sunt nevoite să-și testeze jucătorii o dată la două săptămâni, astfel că formațiile din play-off vor efectua pentru ultima dată această procedură.

ADVERTISEMENT