Sport

Tanczos Barna îi sfidează din nou pe români?! S-ar fi pus în genunchi la intonarea imnului Ținutului Secuiesc la finala Cupei României la hochei. Replica ministrului

Deminitarii de origine maghiară continuă să îi sfideze pe români. Ministrul Tanczos Barna a îngenuncheat la intonarea imnului Ținutului Secuiesc.
19.09.2022 | 16:56
Tanczos Barna ii sfideaza din nou pe romani Sar fi pus in genunchi la intonarea imnului Tinutului Secuiesc la finala Cupei Romaniei la hochei Replica ministrului
Ministrul Mediului Tanczos Barna continuă să sfideze România și sportul românesc. S-a pus în genunchi în momentul intonării imnului așa zisului Ținut Secuiesc. Sursa foto: Realitatea.net
ADVERTISEMENT
19-09-2022
15:55

Tanczos Barna explică de ce a îngenuncheat când s-a intonat imnul Ținutului Secuiesc

Ministrul Mediului Tanczos Barna a reacționat după ce gestul său de a îngenunchea în momentul intonării imnului Ținutului Secuiesc a făcut înconjurul țării.

Demnitarul susține că de fapt momentul în care s-a pus în genunchi nu avea legătură cu imnul autointitulatului Ținut Secuiesc și că totul ar fi făcut parte dintr-o regie care se repetă la meciurile echipei de hochei din Miercurea Ciuc.

”Este cunoscut faptul că sunt suporter al echipei de hochei Sport Club Miercurea Ciuc. Susținerea unei echipe sportive nu este incompatibilă cu nicio altă calitate, nu este nici ilegal, nici imoral.

În contrast, propagarea minciunii și articolele de presă bazate pe atacuri naționaliste sunt cel puțin imorale, dar contravin și Codului deontologic al jurnalistului.

Referitor la meciul dintre Sport Club Miercurea Ciuc și Steaua: la începutul partidei s-a intonat imnul național al României, iar la sfârșit imnul secuiesc (obicei împământenit de altfel de câteva decenii). Tot stadionul a stat în picioare la ambele.

Pentru necunoscători: faza cu statul într-un genunchi este un joc între galerie și echipa de hochei, după meciurile câștigate”, a transmis Barna, într-un drept la replică solicitat postului Digisport.

Finala Cupei României la hochei pe gheață dintre Sport Club Miercurea Ciuc și Steaua l-a avut în prim-plan pe ministru Mediului Tanczos Barna. Acesta ar fi îngenuncheat alături de ciucani la intonarea imnului Ținutului Secuiesc.

Ministrul Tanczos Barna e acuzat că sfidează România

Scandalurile din hochei continuă. Ministru Mediului, Tanczos Barna a făcut un nou gest provocator la adresa României și a sportului românesc.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Federației Române de Hochei a participat, sâmbătă, la finala Cupei României ce le-a adus față în față pe Sport Club Miercurea Ciuc și Steaua.

Demnitarul s-a pus în genunchi în momentul în care a fost intonat imnul autointitulatului Ținut Secuiesc, iar gestul său a fost urmat de sportivii echipei din Miercurea Ciuc.

ADVERTISEMENT

Secuii s-au impus cu 5-0 și au cucerit trofeul pus în joc într-o atmosferă ostilă creată de asistența prezentă la eveniment, în patinoarul ”Vakar Lajos” din Miercurea Ciuc.

Pentru a-și proba o dată în plus loialitatea față de autointitulatul Ținut Secuiesc, Barna a realizat și o filmare cu telefonul mobil, ilustrând gestul său și al sportivilor din Miercurea Ciuc.

ADVERTISEMENT

Gestul ministrului Barna, condamnat de demnitarii români

Deputatul Dan Tănasă a condamnat gestul ministrului Mediului, într-o postare pe rețelele de socializare reiterând faptul că reprezentanții UDMR refuză să participe la evenimentele publice organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, Ziua Imnului, sau Ziua Drapelului țării noastre.

”Aseară la Miercurea Ciuc s-a jucat finala Cupei României la hochei între echipa locală și Steaua București. Cel care stă în genunchi alături de echipa locală e ministrul Tánczos Barna, membru în Guvernul României.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului, echipa locală a îngenunchiat când s-a cântat imnul așa-zisului ținut secuiesc. La fel a făcut și ministrul UDMR din Guvernul României.

Același ministru care nu participă niciodată la Ziua Națională, Ziua Imnului sau Ziua Drapelului”, a reacționat Dan Tănasă la gesturile provocatoare ale ministrului Tanczos Barna.

ADVERTISEMENT