News

Ministrul Tătaru anunță măsuri dure după dezastrul de la Maternitatea Odobescu. Mărturia șocantă a unei mame: „Am trăit două zile de groază”

06.04.2020 | 23:56
Ministrul Tătaru anunță măsuri dure după dezastrul de la Maternitatea Odobescu. Mărturia șocantă a unei mame: „Am trăit două zile de groază”
Măsuri dure în scandalul de la Maternitatea Odobescu. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Maternitatea Odobescu din Timișoara s-a transformat într-un adevărat focar de infecție COVID-19, din cauza prostului management al spitalului și al DSP Timiș.

Ministrul Tătaru ia măsuri dure

Ministrul sănătății Nelu Tătaru a schimbat conducerea vechiului spital și conducerea DSP-ului și speră că lucrurile vor intra pe un făgaș normal la Timișoara.

ADVERTISEMENT

De patru zile s-a decis închiderea maternității și testarea tuturor nou-născuților și lăuzelor. Rezultatul a fost pozitiv la 10 bebeluși.

Vor fi retestate toate persoanele și se va face ancheta epidemiologică. S-a schimbat și managerul DSP Timiș. Mamele sunt negative, bebelușii sunt pozitivi, având în vedere relația avută cu personalul medical. Nou născuții sunt asimptomatici. Toate familiie vor fi testate, momentan sunt la izolare la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Am schimbat directorul la DSP Timiș, au existat multe lacune. Noua conducere va începe o anchetă. Trebuie să aflăm ce s-a întâmplat la maternitatea din Timiș. A fost o conduită deficitară”, a explicat la Antena 3 Nelu Tătaru.

Clipe de coșmar pentru mămici

Intrată în direct la TV, o mămică victimă a sistemului medical de la Odobescu a dezvăluit prin ce a trecut zilele acestea: „Am aflat astăzi că bebe e pozitiv, dar nu de la DSP, ci din alte surse. Nu am fost sunați nici până în această clipă de la DSP. Joi la ora 17.00 am fost externată, copilul nu are nici un simptom. Ne luăm temperatura mereu, nu avem niciun simptom. E deranjant oricum, a trebuit să aflăm din alte surse.

Cel mai probabil de la asistente au luat bebelușii. De sâmbătă de când m-am internat, doar de luni am început să văd că se poartă măști. Abia miercuri ne-au oferit și nouă măști. Miercuri am fost testați. Cinci ore nu am primit mâncare, am trăit două zile în stil de grază. Aveam de ales între un corn, mini-unt sau ou fiert, sau corn cu felie de parizer”.

ADVERTISEMENT

Primarul Robu a criticat DSP-ul

De asemenea, primarul Nicolae Robu a criticat fosta conducere a DSP: „Spitalul e în subordinea primăriei, însă s-a ținut acolo isonul fostei conduceri DSP. Eu am dat 3 milioane de euro pentru ATI, sănătatea mereu a fost o prioritate pentru mine ca primar. Eu am fost total nemulțumit de prestația conducerii DSP, am și făcut o sesizare în acest sens ministrului. E bine că s-a schimbat conducerea, era dezastru. Sper ca bebelușii să fie sănătoși”.

Raed Arafat, cel care este văzut drept salvatorul sistemului medical românesc, nu a putut să ofere mai multe detalii despre acest caz. „Din păcate nu am informații despre împrejurările cazului, nu am informații în acest moment”, a declarat secretarul de stat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri