News

Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, surprins cu țigara aprinsă în CEx-ul PSD

13.06.2019 | 16:00
Ministrul Tineretului si Sportului Bogdan Matei surprins cu tigara aprinsa in CExul PSD

A fost tensiune mare în timpul CEx-ului PSD. Cel puțin, asta reiese după ce ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei a fost surprins cu țigara aprinsă chiar în timpul ședinței. Chestionată despre subiect, premierul Viorica Dăncilă și șefa social democraților a refuzat să răspundă și a preferat să plece imediat din fața ziariștilor, nu înainte de a nega în grabă subiectul. Trebuie specificat că potrivit legii, fumatul în toate spaţiile publice închise, de stat sau private, este interzis.

Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, surprins cu țigara aprinsă în CEx-ul PSD

Mai exact, fumatul este interzis în orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Cu toate acestea, ministrul nu s-a sinchisit prea mult și și-a aprins o țigară. Nerespectarea prevederilor legii antifumat de către persoanele fizice se sancționează cu amendă contravențională de la 100 lei la 500 lei.

Nu e la prima abatere Bogdan Matei. Acesta a stârnit amuzamentul tuturor în timpul dezbaterii bugetului pentru acest an. Atunci, ministrul tineretului nu a recunoscut un secretar de stat din Ministerul Finanţelor, persoană alături de care se presupunea că a lucrat la elaborarea bugetului.  Bogdan Matei este senator PSD de Vâlcea şi profesor de sport. Nici ca dascăl nu a excelat în condițiile în care a reuşit să devină titular abia după şase ani de încercări.

Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, surprins cu țigara aprinsă în CEx-ul PSD. Bogdan Matei
Bogdan Matei savurează o țigară în timpul CEx al PSD. Sursa foto – facebook

Cine este Bogdan Matei

Bogdan Matei a fost fotbalist la o echipă de liga a treia. Din 2005, după absolvirea facultății, a încercat să obțină un loc la catedră. La prima tentativa în 2006 a luat 2,75, după care, un an mai târziu 5,25. A reușit să ia nota de trecere abia în 2012.  Cu un an mai devreme s-a înscris însă în PSD. Din 2013 a fost numit  director de şcoală, apoi inspector şcolar în 2016, când intra şi pe listele PSD pentru Senat, pe prima poziţie.

De remarcat că în activitatea parlamentară nu s-a distins prea mult. Bogdan Matei are doar nouă luări de cuvânt în plenul Senatului în doi ani de zile și a avut o singură declarație politică și o interpelare.