Fotbal intern

Ministrul Tineretului și Sportului, jignit și atacat de către Adrian Mititelu! De ce îl acuză patronul FC U Craiova pe Ionuț Stroe

07.09.2020 | 15:41
Ministrul Tineretului si Sportului jignit si atacat de catre Adrian Mititelu De ce il acuza patronul FC U Craiova pe Ionut Stroe
ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe, ministrul de la Ministerul Tineretului și Sportului, este cea mai nouă parte implicată în scandalul de la Craiova. După ce a apărat formația din Liga 1, despre care a spus că este adevărata continuatoare a tradiției Universității Craiova, Ionuț Stroe a fost jignit și atacat de către Adrian Mititelu.

Patronul de la FC U Craiova, echipă ce tocmai a debutat în noul sezon al Ligii 2 cu o remiză la Miercurea Ciuc, i-a dedicat lui Ionuț Stroe o postare dură pe Facebook. Stroe a stârnit furia lui Mititelu după ce a apărat proiectul echipei patronate de Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu se află în conflict deschis cu Primăria din Craiova, dar și cu Federația Română de Fotbal încă din vara lui 2011, când echipa pe care o patrona a fost dezafiliată. În locul acesteia, FRF a permis înscrierea în Liga 2 a unei echipe nou înființate la Craiova, pe care Mititelu și o bună parte a fanilor olteni o acuză că nu ar fi, de fapt, continuatoarea de drept a tradiției leilor din Bănie.

Adrian Mititelu i-a adresat ministrului de la MTS jigniri grosolane pe Facebook

Reacția lui Mititelu la afirmațiile lui Stroe a venit prin intermediul contului personal de Facebook al omului de afaceri din Craiova. Acesta l-a acuzat pe ministrul de la MTS că ocupă în mod nedrept funcția în care se află și că era unul dintre oamenii prezenți la tribuna VIP atunci când echipa sa evolua în Liga 1.

ADVERTISEMENT

„Un imbecil, ajuns ministru fără să fi mișcat un pai în viața lui! Această nulitate compromite grav demnitatea ce temporar, dar nedrept o ocupă! Toată țara știe cum s-a înființat CSU! Justiția de asemenea a confirmat definitiv faptul că acest club n-are nicio legătură cu Universitatea Craiova.

Îmi amintesc cum lingăul nu lipsea de la Tribuna VIP a adevăratei echipe, iar ani de zile a beneficiat de invitații gratuite unde a fost tratat și respectat deși era un nimeni!”, a postat Mititelu pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT

Un IMBECIL, ajuns ministru fara sa fi miscat un pai in viata lui! Aceasta nulitate COMPROMITE GRAV demnitatea ce…

Posted by Adrian Mititelu on Sunday, September 6, 2020

De ce l-a jignit și atacat Adrian Mititelu pe Ionuț Stroe

Cunoscut simpatizant al Craiovei, ministrul Ionuț Stroe și-a exprima în trecut sprijinul pentru formația de pe Ion Oblemenco, considerată de Mititelu o clonă și rivala de moarte a propriei sale echipe, care joacă acum în Liga 2 și își propune promovarea pe prima scenă din România.

Ionuț Stroe a avut recent o intervenție televizată în care a comentat relația sa cu clubul din Bănie și prin intermediul căreia a subliniat încă o dată faptul că Universitatea Craiova din Liga 1 este, în opinia sa, singura echipă a orașului.

ADVERTISEMENT

„Sunt prieten cu Pavel Badea care, după cum știți, este președintele clubului CS Universitatea Craiova, clubul sportiv departamental din subordinea Ministerului Educației. În momentele în care în Craiova nu mai exista o echipă, Pavel Badea s-a gândit și a avut ideea reînființării acestei secții de fotbal în cadrul clubului departamental.

Balaci, Tilihoi, Beldeanu, Cămătaru și toți ceilalți au jucat la Clubul Sportiv Universitatea Craiova, secția de fotbal a acestui club, al Ministerului Educației. Marea majoritate a acestor fotbaliști erau și studenți ai Universității din Craiova. 

Demersul a fost inițiat de el, împreună cu administrația locală, iar alături de ei a venit o societate comercială suficient de puternică pentru a susține activitatea fotbalistică. Și din această asociere, luându-se în considerare palmaresul, susținerea administrației locale, stadionul și banii investitorilor, a rezultat acest club care continuă activitatea și tradiția”, a declarat Ionuț Stroe la Realitatea Sportivă.

Afirmațiile ministrului l-au deranjat pe Adrian Mititelu, cel care patrona clubul din Craiova înaintea dezafilierii din 2011. Acesta a susținut tot timpul că decizia de a dezafilia clubul a fost una abuzivă și chiar s-a judecat cu FRF. Ulterior, Mititelu a decis să înființeze o nouă echipă, iar aceasta se află acum în căutarea promovării pe prima scenă fotbalistică a țării.

ADVERTISEMENT