News

Ministrul Transporturilor a anunţat ce se va întâmpla cu zborurile în perioada următoare. Câţi bani primeşte Tarom de la UE pentru a acoperi pierderile din transportul aerian

28.04.2020 | 13:48
Ministrul Transporturilor a anuntat ce se va intampla cu zborurile in perioada urmatoare Cati bani primeste Tarom de la UE pentru a acoperi pierderile din transportul aerian
ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat ce se va întâmpla cu zborurile în perioada următoare și care este situația actuală a companiei Tarom.

Ministrul Transporturilor a anunţat ce se va întâmpla cu zborurile în perioada următoare

Într-o interveție la Digi24, ministrul Transporturilor a anunțat că zborurile până la încheierea stării de urgență nu se vor efectua decât așa cum a fust prevăzute în Ordonanța Militară 10.

ADVERTISEMENT

”Este bine că Ordonanța Militară 10 clarifică ce se întâmplă până pe 14 mai. Prin această Ordonanță Militară am interzis toate zboruile spre și dinspre țările din zone roșii, cu excepția zborurilor umanitare”, a explicat Bode.

Ministrul a confirmat faptul că aproximativ 1.000 de angajați ai Tarom au intrat în șomaj tehnic, iar ceilalți, în special piloții, sunt in concedii de odihnă care nu fuseseră efectuate.

ADVERTISEMENT

Tarom poate accesa un împrumut de 37 de milioane de euro

”Căutăm soluții pentru această criză, deoarece veniturile companiilor aeriene au scăzut cu 95%. Tarom are posibiltatea unui ajutor de 37 de milioane de euro de la UE, dar dacă accesăm aceste fonduri trebuie să returnăm banii în 7 luni”, a declarat Lucian Bode.

Oficialul român a precizat faptul că la transportul aerian sunt discuții ca locul din mijloc să rămână liber. ”Există două variante pe această temă, ori companiile merg în pierdere, ori cresc prețul biletelor”, a mai spus Bode.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul Guvernului a anunțat că miercuri va susține la discuția cu toți miniștii Transporturilor din țările UE să se ia unele măsuri standard de protecție pentru călătorii.

”Soluția nu poate fi decât una comună, iar regulile trebuie stabilite la nivelul UE. Trebuie stabilite cum se vor emite biletele, cu se va merge cu metroul sau cum se va călători cu avionul”, a afirmat el.

ADVERTISEMENT

Lucian Bode a confirmat că va exista un transport feroviar cu muncitori români către Austria și a precizat că a pus la punct împreună cu omologul său de la Viena un document cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia fiecare parte.

”Am stabilit o foaie de parcurs, în care se explică clar cum vor ajunge oamenii la gară și cum vor fi repartizați în vagoane. Precizez că transportul se va efectua fără oprire pe teritoriul Ungariei”, a încheiat ministrul.

ADVERTISEMENT