News

Ministrul Transporturilor, anunț de ultimă oră despre metroul din Drumul Taberei. Când va fi gata magistrala 5

16.04.2020 | 18:21
Ministrul Transporturilor anunt de ultima ora despre metroul din Drumul Taberei Cand va fi gata magistrala 5
ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a făcut un anunț de ultimă oră despre finalizarea metroului din Drumul Taberei.

Ministrul Transporturilor, anunț de ultimă oră despre metroul din Drumul Taberei

Ministrul Transporturilor a vizitat, joi, împreună cu premierul Ludovic Orban șantierul de la magistrala 5 și a anunțat că metroul din Drumul Taberei va fi data în folosință la data anunțată.

ADVERTISEMENT

”Lucrările la Magistrala de metrou M5 – Drumul Taberei – Eroilor au intrat în linie dreaptă! M-am asigurat că apelul meu lansat către antreprenori a fost înțeles și lucrările avansează conform graficului”, a scris Bode pe Facebook.

Vizita Magistrala metrou M5

❗Lucrările la Magistrala de metrou M5 – Drumul Taberei – Eroilor au intrat în linie dreaptă! ❗? M-am asigurat, împreună cu premierul Ludovic Orban, în vizita de astăzi de pe șantier că apelul meu lansat către antreprenori a fost înțeles și lucrările avansează conform graficului.? Termenul de 30 iunie râmâne un termen asumat de către antreprenor pentru punerea în circulație cu călători a acestei magistrale de metrou! Este o investiție mult așteptată de către bucureșteni care trebuie finalizată conform angajamentelor!? Investițiile continuă pentru că doar așa putem reporni motoarele economiei, încetinite de criza provocată de pandemia Covid-19!

Posted by Lucian Bode on Thursday, April 16, 2020

Ministrul Transporturilor a precizat că termenul de finalizare al magistralei 5 rămâne 30 iunie, așa cum a fost el asumat de antreprenor, dată la care cetățenii Capitalei ar putea începe să călătorească pe acest traseu.

ADVERTISEMENT

Magistrala trebuia să fie gata din 2015

”Investițiile continuă pentru că doar așa putem reporni motoarele economiei, încetinite de criza provocată de pandemia Covid-19”, a încheiat Bode, care a pus și un filmuleț de la vizita efectată la magistrala 5.

Licitațiile la metroul din Drumul Taberei au început în 2008. Lucrările aveau să demareze în trombă în 2012, iar de atunci termenele de finalizare au tot fost amânate.

ADVERTISEMENT

În mod normal, magistrala trebuia să fie gata în 2015. N-a fost chiar așa și pentru că proiectul s-a împotmolit în licitații contestate, procese intentate de constructori, apoi contestații depuse de Metrorex. Și într-un final, constructorul a dat și peste pânză freatică.

La începutul anului, Ludovic Orban a adăugat că mai sunt patru staţii de metrou care trebuie finalizate, că au fost probleme „de diferite naturi” la staţia Parcul Drumul Taberei unde au fost necesare lucrări de deviere.

ADVERTISEMENT

Măsurile de distanțare socială, plus decizia multor companii de a-și lăsa angajații să lucreze de acasă, a făcut ca numărul de călători cu metroul din București să fie, în luna martie, în scădere cu aproape 47%, iar numărul de trenuri să scadă cu 20 de procente.

ADVERTISEMENT