News

Ministrul Transporturilor, prima reacție după reținerea directorului ARSVOM, acuzat că a luat mită de 2 milioane de lei

Iată ce a avut de spus Cătălin Drulă despre reținerea directorului ARSVOM, acuzat că a luat mită de 2 milioane de lei.
30.06.2021 | 21:58
Ministrul Transporturilor prima reactie dupa retinerea directorului ARSVOM acuzat ca a luat mita de 2 milioane de lei
ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor s-a arătat foarte nemulțumit de faptul că există asemenea nereguli într-o instituție pe care o subordonează. De asemenea, el a transmis că erau efectuate controale privitoare la acestea chiar înainte de reținerea lui Daniel Manole.

Ministrul Transporturilor, prima reacție după reținerea directorului ARSVOM

După reţinerea directorului Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (A.R.S.V.O.M.), Cătălin Drulă a spus că exista un Corp de Control pe tema aceasta.

ADVERTISEMENT

Oficialul a reamintit că această agenția nu a putut să intervină în larg când s-a scufundat un vas ucrainean, în luna martie a acestui an. Două persoane și-au pierdut viața atunci.

Ministrul Transporturilor a mai spus și că navele erau cumpărate la preț dublu, din Estonia, dar ele nici măcar nu puteau să iasă din port, în niciun caz să fie folosite pentru salvarea vieților altor oameni.

ADVERTISEMENT

„Dacă vă aduceţi aminte, e agenţia cu barca ce nu a reuşit să iasă din port când s-a scufundat acel vas ucrainean. Din ce scrie acolo, cumpărau acele nave care nu au reuşit să iasă din port la dublu preţ. Le luau din Estonia la dublu preţ”, a spus ministrul.

Ministrul a mai spus și că s-a înfuriat că nava nu a putut interveni în acel caz menționat deja, mai ales pentru că acele vase costă niște sume exorbitante.

ADVERTISEMENT

 Cătălin Drulă: Raportul Corpului de Control este finalizat

De asemenea, Cătălin Drulă a mai precizat și că raportul Corpului de Control este gata, iar organele abilitate au fost sesizate în privința cazurilor unde este nevoie de intervenția legală.

„Noi în paralel, asta e coincidenţa, aveam acolo un Corp de Control pe tema asta. M-am uitat şi m-am înfuriat când nava nu a putut să meargă la intervenţie. Mi s-a spus că nu poate ieşi din port pe vreme rea.

ADVERTISEMENT

Păi cum, dăm atâţia bani pe o navă de intervenţie, care trebuie să intervină fix în astfel de momente, şi nu poate ieşi pe vreme rea?

Raportul Corpului de Control este finalizat. Dar sunt lucruri pe care noi nu le putem face, că nu suntem procurori, dar putem sesiza. Şi asta am făcut!”, a declarat Cătălin Drulă la Antena 3.

Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (A.R.S.V.O.M.), Daniel Manole, a fost reținut în cursul zilei de miercuri. El este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi luare de mită în valoare de circa 2 milioane de lei.

ADVERTISEMENT