News

Ministrul Turismului, anunţ de ULTIMA ORĂ despre voucherele de vacanţă! Ce se întâmplă cu acestea, în 2019

01.05.2019 | 16:27
Ministrul Turismului anunt de ULTIMA ORA despre voucherele de vacanta Ce se intampla cu acestea in 2019

Ministrul Turismului a anunțat faptul că voucherele vor urma să fie acordate și în anul curent. De asemenea, acesta a mai adăugat și că se așteaptă la un număr destul de mare de bugetari care să prefere litoralul românesc. Ministrul Turismului a fost prezent pe litoral pe 1 Mai și a susținut că voucherele vor ajunge și aul acesta la cât mai mulți români.

Ministerul Turismului, anunț despre voucherele de vacanță

Prezent pe litoral de 1 Mai, ministrul turismului a anunțat că voucherel de vacanță vor ajunge și anul acesta la români și că se așteaptă la un număr cât mai mare de turiști care să aleagă stațiunile de pe litoral. “Voucherele de vacanta vor fi acordate si anul acesta, ne asteptam ca un numar cat mai mare de bugetari sa prefere litoralul romanesc. Ne dorim ca din sectorul turistic sa facem principalul motor al economiei romanești”, a declarat ministrul. Legea cu numărul 165/2018 a intrat în vigoare pe data de 1 ianuarie 2019.

Aceasta reglementează tichetele de masă, de creșă, tichetele cadou culturale și voucherele de vacanță. Legea în cauză a fost publicată în Monitorul Oficial pe data de 13 iulie 2018. Persoanele care beneficiază de voucherele pentru vacanță pot achiziționa și servicii de: cazare, masă, transport, servicii de tratament sau agrement și pacheter turistice. Legea impune folosirea voucherelor de vacanță pentru a cel puțin o noapte de cazare. Locațiile alese unde vor fi folosite voucherele trebuie să aibă autorizație sau licență de la Autoritatea Națională pentru Turism.

Ministrul Turismului, despre voucherele de vacanță de anul acesta
Ministrul Turismului, despre voucherele de vacanță de anul acesta

Cum poti fi folosite vouchetere de vacanță în 2019:

– cu vouchere de vacanță puteți lua alături pe oricine doriți, membru al familiei sau prieten.
– vă puteți acoperi orice cheltuială din concediul de odihnă, singura condiție fiind ca acesta să fie efectuat în România.
– valoarea maximă a voucherelor va fi egală cu șase salarii de bază minime brute.
– valoarea nominală permisă pentru fiecare voucher de vacanță pe suport de hârtie va fi multiplu de zece lei, dar nu mai mult de 100 de lei

Tags: