News

Ministrul Turismului anunță OUG pentru vouchere de vacanță. Valoarea lor va crește la 2080 lei în extrasezon

25.09.2019 | 17:11
Ministrul Turismului anunta OUG pentru vouchere de vacanta Valoarea lor va creste la 2080 lei in extrasezon

Vești bune pentru românii care primesc vouchere de vacanță. Valoarea acestora va crește în cazul în care vor fi folosite în lunile octombrie-noiembrie sau aprilie-mai, după cum anunță ministrul Turismului, Bogdan Trif. În plus, începând cu anul 2020, tichetele nu vor mai fi tipărite, cum se întâmplă în momentul de față, ci vor fi transmise direct pe cardurile beneficiarilor.

Vouchere de vacanță mai mari în extrasezon

Într-un interviu acordat recent, oficialul a precizat că toate aceste măsuri sunt prevăzute de noua ordonanță de urgență care va intra în vigoare cât mai curând. Astfel, în luna noiembrie, oamenii vor avea posibilitatea de a alege ce tip de vouchere doresc pentru anul viitor. În cazul în care optează pentru folosirea tichetelor în extra sezon, vor primi 2.080 de lei, echivalentul unui salariu minim.

Vom adopta în cel mai scurt timp o ordonanţă de urgenţă în acest sens, astfel încât, în luna noiembrie, oamenii să aleagă ce tip de vouchere doresc pentru anul următor. Am discutat cu mediul de afaceri din turism şi am ajuns la concluzia că ar fi bine pentru toată lumea ca oamenii să beneficieze de vouchere de 2.080 lei dacă aleg să le folosească în lunile octombrie-noiembrie sau aprilie-mai”, a declarat Bogdan Trif pentru Agerpres.

Bogdan Trif, ministrul Turismului anunță OUG pentru vouchere de vacanță. Sursa foto: antena3.ro
Bogdan Trif, ministrul Turismului anunță OUG pentru vouchere de vacanță. Sursa foto: antena3.ro

Voucherele de vacanță vor fi date pe card

Totodată, ministrul Turismului a anunțat că noul act normativ prevede acordarea voucherelor de vacanță direct pe cardurile românilor, și nu în format tipărit, cum se procedează în momentul de față. În plus, unitățile care practică tarife mai mari dacă turiștii achită cu vochere, sunt avertizate că această practică este ilegală și riscă să aibă parte de sancțiuni dure din partea autorităților.

Se pot proba uşor astfel de practici, pentru că fiecare poate face o poză cu telefonul, o filmare. Noi ne vom deplasa imediat şi vom sancţiona drastic acel operator economic. Sancţiunile pentru această practică sunt între 50.000 şi 100.000 de lei”, a mai spus Bogdan Trif.

Tags: