News

Ministrul Turismului din Grecia, avertisment pentru români! „După ce sunteți testat recomandarea noastră e să nu mergeți în prea multe locuri”

03.07.2020 | 14:41
Ministrul Turismului din Grecia avertisment pentru romani Dupa ce sunteti testat recomandarea noastra e sa nu mergeti in prea multe locuri
ADVERTISEMENT

Ministrul Turismului din Grecia, Haris Theoharis a lansat un avertisment pentru români! Acesta a vorbit pentru Digi 24 despre testele care se fac la graniță, dar și despre formularul pe care românii trebuie să-l completeze atunci când vor să plece spre Grecia.

Oficialul a explicat și ce se întâmplă în cazul în care românii sunt testați anti COVID-19 și când se vor redeschide celelalte vămi de la granița bulgaro-elenă.

ADVERTISEMENT

„Sunt primele zile ale redeschiderii ample a granițelor, redeschidere ce include și aeroporturile, așa că încercăm să facem demersurile pas cu pas, cu multă prudență.

 Haris Theoharis, avertisment pentru românii care merg în Grecia!

În următoarele zile, presupunând că vom rezolva diferitele probleme apărute la punctele de frontieră vom lua în considerare redeschiderea lor. Deocamdată, însă, Promachonas e principalul punct de tranzit pentru turiști”, a explicat Haris Theoharis.

ADVERTISEMENT

Oficialul grec a explicat de ce a luat Guvernul de la Atena decizia de a închide toate punctele de frontieră pentru călătoriile neesențiale, mai puțin cel de la Kulata-Promachonas.

„E o chestiune operațională, vrem să ne asigurăm că totul merge bine la scară mică și că situația este sub control. Apoi vom redeschide și alte puncte pe măsură ce vom avea certitudinea că procedurile se vor desfășura fără probleme”, a adăugat elenul.

ADVERTISEMENT

Scandalul testării turiștilor români în Creta a reprezentat un alt punct al discuției. „Folosim testarea selectivă, algoritmul are nevoie de mai multe date ca punct de plecare pentru a calcula cu mai multă acuratețe cine va fi testat și cine nu.

Am adunat aceste informații în zilele precedente de la alți turiști care au avut posibilitatea să vină cu avionul în Grecia. Pe măsură ce zilele trec și vom obține mai multe date vom putea să fim mai selectivi și mai avizați în felul în care vom face testarea. Problema aceasta va apărea doar în primele zile”

ADVERTISEMENT

„Nu spunem că oamenii trebuie să se izoleze. Dacă cineva este testat, atunci trebuie să fie prudent. Până la urmă toată lumea trebuie să fie prudentă, e un an ciudat, trebuie să fim precauți acasă și trebuie să fim precauți în țările unde mergem în vacanță.

Dar după ce sunteți testat recomandarea noastră e să nu mergeți în prea multe locuri, pentru că dacă rezultatul este pozitiv va trebui să vă amintiți peste tot pe unde ați fost.

Așadar, pentru a limita această posibilitate, cerem ca pentru 24 de ore să fiți mai precauți decât de obicei. Până la urmă e o chestiune de bun simț. Nu vreau ca cineva să se simtă sau să creadă că există vreun soi de izolare sau carantină, nu există așa ceva”, a mai spus ministrul grec.

Au existat și recomandări pentru turiștii români care anul acesta își doresc cu orice preț să meargă în Grecia. „Fără îndoială, nu e o vară ca toate celelalte, e un lucru valabil pentru toate țările. Împărtășim aceleași greutăți cu restul lumii și încercăm să distribuim această povară în cel mai bun mod posibil.

 Încercăm să facilităm completarea acestui formular chiar cu câteva minute înainte de intrarea în țară, ne-am propus să facem asta. Cea mai bună variantă e ca toată lumea să completeze formularul din timp și algoritmul să decidă cine e testat și cine nu”

ADVERTISEMENT
Tags: