News

Ministrul turismului, poziție fermă împotriva motocicletelor şi a ATV-urilor din zonele de vacanță: ”Este un dezastru”

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul turismului, este contra motocicletelor şi a ATV-urilor care fac zgomot în zonele de vacanță: ”Este un dezastru”, spune el.
16.06.2022 | 20:44
Ministrul turismului pozitie ferma impotriva motocicletelor si a ATVurilor din zonele de vacanta Este un dezastru
Ministrul turismului, contra celor care practica enduro în zonele de vacanta. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a mărturisit joi, într-o conferință de presă de la Sibiu că este contra celor care practică enduro în zonele de vacanță. Asta din cauză motocicletele şi ATV-urile produc un zgomot prea mare, deranjant pentru turiști.

Ministrul turismului, contra enduro în destinațiile de vacanță din România

Constantin-Daniel Cadariu a subliniat că autoritățile locale trebuie să ia măsuri contra celor care poluează fonic și, mai mult, a catalogat drept ”un dezastru” zgomotul emis de motociclete și ATV-uri.

ADVERTISEMENT

”Este un fenomen şi eu zic că are un efect negativ asupra activităţii turistice şi am exemplul de la mine de acasă: este o nenorocire, tot ce înseamnă motoare în doi timpi care sunt zgomotoase şi care oferă posibilitatea de regulă tinerilor, dar nu numai, în ideea de a se distra într-un grup restrâns şi a deranja tot ce înseamnă activitate turistică într-o zonă întreagă.

E un lucru care ţine în primul rând de autoritatea locală, că depinde ce reglementări locale are şi dacă permit sau nu aşa ceva.

ADVERTISEMENT

Nu mai zic dacă încurajez, şi pui la dispoziţii spaţii, închiriezi terenuri pentru cei care vor să facă investiţii în aşa ceva. E un punct de vedere strict personal, nu vreau să angajez ministerul, eu din punctul meu de vedere este un dezastru, un dezastru”, a afirmat Constantin Daniel Cadariu.

Ministrului turismului: ”Aș interzice în totalitate motor în doi timpi în destinațiile turistice”

Ministrul turismului a mai dezvăluit că ar interzice în totalitate motoarele în doi timpi în destinațiile de vacanță.

ADVERTISEMENT

”(…) Şi aşa, în cazul destinaţiilor turistice din zona montană, ai parte de aşa-zisele drujbe care când activează îţi distrug toată liniştea din zonă, mai ales dacă ai acolo extrem de multe structuri de primire turistică.

Eu sunt şi mai radical din fire. Dacă ar depinde doar de noi, eu le-aş interzice în totalitate, în totalitate. (…) Dumnezeule, ce să caute în tot ce înseamnă zone turistice, din punctul meu de vedere nu au ce căuta”, a mai punctat Cadariu.

ADVERTISEMENT

La eveniment a luat parte și primarul comunei Răşinari, din Sibiu, Bogdan Bucur, care a spus că în zona lui s-au creat trasee special pentru motociclete şi ATV-uri, deoarece sunt și mulți turiști dornici să practice enduro și, totodată, li se percepe o taxă.

”Dacă îmi permiteţi să intervin, pe subiectul de enduro, pe site-ul primăria-răşinari.ro, la secţiunea enduro putem găsi acolo traseele pentru motociclete şi pentru ATV-uri, pe care le pot folosi cei care practică acest sport. Pe lângă asta, pot găsi acolo tarifele, pentru că noi am stabilit nişte tarife pe care să le practicăm, pentru că aceia care vor să meargă cu motocicletele pe aceste trasee trebuie să le plătească. (…)

Pe de altă parte, în următoarea perioadă ne vom pune la intrările în zona Răşinariului, vom pune plăcute unde vor găsi QR coduri pe care să le acceseze şi să ştie care sunt traseele pe care ei să meargă şi cum să facă şi plata online pentru a merge cu motocicletele pe UAT Răşinari (…) Sunt foarte mulţi turişti străini care practică acest sport”, a punctat și primarul Răşinariului, Bogdan Bucur.

ADVERTISEMENT