News

Ministrul Vela nu se sperie de moțiunea de cenzură: „Nu e o situație fatală. Trebuie să fim uniți”

25.05.2020 | 23:24
Ministrul Vela nu se sperie de motiunea de cenzura Nu e o situatie fatala Trebuie sa fim uniti
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne Marcel Vela nu are nimic împotriva moțiunii de cenzură care-l vizează, considerând că intră în ”responsabilitatea” Opoziției să depună moțiuni împotriva miniștrilor aflați la guvernare.

Marcel Vela nu se sperie de moțiunea de cenzură simplă depusă de PSD împotriva sa

Ministrul de Interne a avut de gestionat o perioadă extrem de grea, în care România a fost expusă din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate că Opoziția îi reproșează desele stângăcii, Vela e liniștit și le-a pregătit o replică contestatarilor.

ADVERTISEMENT

Este normal ca un partid de opoziţie să depună moţiuni contra miniştrilor. Nu o iau ca pe o situaţie fatală, extraordinară, deosebită. Este o activitate politică, cum sunt întrebările, interpelările, invitarea la ora miniştrilor.

Întâmplarea că această campanie electorală naşte patimi în această perioadă delicată pentru noi toţi, în care trebuie să fim uniţi”, a explicat Vela la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Ministrul va profita de oportunitate și va prezenta criticilor realizările actualului mandat, în comparație cu nerealizările precedesorilor săi.

Această moţiune simplă este o metodă democratică, politică, parlamentară prin care parlamentarii partidelor de opoziţie au această pârghie administrativă să discute despre un anumit subiect.

ADVERTISEMENT

Din punctul de vedere, indiferent de cuvintele mai mult sau mai puţin elegante din această moţiune pentru mine este un prilej prin care pot arăta ceea ce am făcut, pot arăta ceea ce nu au făcut predecesorii mei”, a completat Vela.

PSD a depus două moțiuni simple, împotriva ministrului de interne Marcel Vela și împotriva ministrului educației Monica Anisie. Între timp, PNL s-ar pregăti de o remaniere masivă, însă informațiile sunt contradictorii atunci când vine vorba de capetele care vor „cădea”.

ADVERTISEMENT

Cu certitudine, însă, Marcel Vela și Monica Anisie sunt printre cei mai contestați reprezentanți ai Guvernului Orban, alături de Florin Cîțu și Violeta Alexandru. Cu toate acestea, premierul Ludovic Orban susține că nu va exista nicio remaniere.

ADVERTISEMENT
Tags: