News

Ministrul Violeta Alexandru, noi informații despre mărirea pensiilor. Când va fi anunțat procentul creșterii 

20.06.2020 | 21:40
Ministrul Violeta Alexandru noi informatii despre marirea pensiilor Cand va fi anuntat procentul cresterii
Violeta Alexandru: Pensiile majorate ajung la timp. „Gata suntem! S-a finalizat expediţia pachetelor cu taloanele de pensii pentru septembrie”. Sursa foto: Inquam/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a oferit, sâmbătă seara, noi informații privind mult discutata creștere a pensiilor din România.

Oficialul Guvernului Orban dă asigurări că pensionarii vor avea veniturile mărite, însă deocamdată nu se știe care va fi procentul indexării.

ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru spune că totul va depinde de ”posibilitățile reale economice ale României în momentul de față”.

Ministrul Violeta Alexandru vorbește despre mărirea pensiilor

Violeta Alexandru spune că pensiile vor fi majorate, însă va putea spune cu ce procent abia în a doua parte a anului, după ce Ministerul Finanțelor, Florin Cîțu, va prezenta, la începutul lunii iulie, situația încasărilor bugetare din prima jumătate a anului.

ADVERTISEMENT

Despre dorința celor de la PSD ca pensiile să fie mărite cu un procent de 40%, Violeta Alexandru spune că nu este sustenabilă o asemenea măsură în condițiile economice date.

”De unde şi-a imaginat PSD-ul ca va fi sustenabilă creşterea pe care a promis-o, de 40%? Noi vom identifica toate resursele financiare, dar vom lua o decizie după ce Ministerul Finanţelor ne va prezenta aceste date la mijlocul anului. În baza acestor cifre, vom lua împreună o decizie vizavi de ce poate suporta bugetul.

ADVERTISEMENT

Nu se pune problema că nu vrem să mărim pensiile. Aveţi în faţă un om foarte corect. Aici nu este vorba despre cine plusează mai mult, ci de posibilităţile reale ale economiei. E uşor să promiţi, dar noi trbuie să punem toate resursele pe masă, să analizezi ce posibilităţi ai.

De aceea premierul a vorbit despre sustenabilitatea unei creşteri. TRebuie ca omul să aibă ce pune pe masă şi anul ăsta, şi celălalt, şi în următorul an. Nu vrem să ne aflăm, peste ceva timp, în situaţia de a trebui să tăiem din pensii.”, a spus ministrul la România TV.

ADVERTISEMENT

Ce spune ministrul de diferențele de pensii

În ceea ce privește diferențele dintre pensiile unor persoane care au lucrat acelaşi număr de ani, în acelaşi sector de activitate, ministrul Alexandru a spus că aceste situaţii sunt aparent similare, dar nu sunt identice.

“Sunt oameni care au avut diferite sporuri, au început activitatea la date diferite etc. Noi inventariem toate aceste elemente, avem de făcut reparaţii în chestiuni de bun simţ, cum ar fi dac ăo mamă aflata in concediu de crestere copil, Doamne fereşte, încetează din viaţă, nu se poate încasa ajutorul de deces pentru că nu a contribuit in perioada respectiva”, a mai spus ministrul Violeta Alexandru pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT