News

Ministrul Vlad Voiculescu, avertisment privind vaccinurile: ”Cantitatea prea mică va fi o problemă”

15.01.2021 | 00:00
Ministrul Vlad Voiculescu avertisment privind vaccinurile Cantitatea prea mica va fi o problema
ADVERTISEMENT

În plină campanie de vaccinare, ministrul Vlad Voiculescu transmite un avertisment privind vaccinurile anti-Covid și spune că principala problemă în următoarea perioadă va fi reprezentantă de cantitatea prea mică a dozelor.

Ministrul Sănătății a avertizat, joi seară, că principala piedică pe care o va avea România, dar și multe alte state, nu va fi capacitatea de vaccinare, ci numărul vaccinurilor pe care autoritățile medicale le vor avea la dispoziţie.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului anunță că România va păstra tot timpul pe stoc un vaccin pentru cei care au nevoie de rapel și informează că în perioada următoare vor intra în țară săptămânal câte 180.000 de doze noi.

Vlad Voiculescu, avertisment privind vaccinurile: ”Cantitatea prea mică va fi o problemă”

Nu reticența față de vaccinare va fi principala problemă a României în campania de vaccinare din aceste luni, este de părere ministrul Sănătății, ci cantitatea de doze primită de țara noastră.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății a vorbit joi seara, la Televiziunea Română, despre principala problemă care ne pune piedică în procesul de imunizare împotriva coronavirusului. Acesta a ținut să menționeze că nu doar în România se întâmplă așa ceva.

”Peste o săptămână de acum încolo putem să ne întâlnim şi o să vorbim de cu totul alt tip de probleme. Nu o să vorbim despre oameni care nu vor să se vaccineze, ci o să vorbim despre cantitatea prea mică de vaccin.

ADVERTISEMENT

Nu am nici cea mai mică îndoială că principala problemă pe care o să o avem în perioada următoare este cantitatea mică de vaccin. Şi trebuie să spunem, nu România are o cantitate mică de vaccin, ci toată lumea asta mare”, a afirmat Vlad Voiculescu, joi seară, la TVR.

Vlad Voiculescu susține că numărul de vaccinuri este mic în toată lumea, iar în acest context România va păstra tot timpul un stoc de vaccin pentru cei care au nevoie de rapel.

ADVERTISEMENT

Voiculescu, optimist că lumea va accepta să se vaccineze

În ciuda faptului că procentul celor care refuză vaccinarea este unul extrem de mare, ministrul Sănătății este convins că cei care sunt sceptici privind imunizarea se vor convinge că este în regulă văzându-i pe cei din jurul lor că se vaccinează.

”În România sunt peste 165 de persoane care s-au vaccinat, sunt milioane în lume și nu s-a întâmplat nimic rău”, a subliniat ministrul, care mai spune că oamenii trebuie încurajați să pună întrebări atunci când au nelămuriri.

“Vaccinarea, ca și votul, este un soi de comportament social, care depinde de ce fac cei din jurul nostru. Sunt sigur că o bună parte dintre cei care la început au ales să nu se vaccineze, un pic mai târziu, atunci când cei din jurul lor se vor vaccina, după ce vor vedea că totul este în regulă”, a mai spus ministrul pentru postul public.

ADVERTISEMENT