News

Minivacanţă de coşmar. Mii de oameni au aşteptat să urce cu telegondola de la Sinaia, s-a strigat “Hoţii!”, au intervenit jandarmii. Video

Scandal cu turiştii la gondola de la Sinaia, oamenii aşteptând cu orele pentru a urca la cota 2.000. Pentru a potoli spiritele a fost nevoie de intervenţia jandarmilor
23.01.2023 | 16:27
Minivacanta de cosmar Mii de oameni au asteptat sa urce cu telegondola de la Sinaia sa strigat Hotii au intervenit jandarmii Video
Mii de oameni au aşteptat ore în şir să ia telegondola, la Sinaia Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Mii de persoane au urcat luni dimineaţă la Sinaia, pentru a merge cu telegondola la Cota 2.000, iar numărul acestora a urcat spre 4.000, formându-se cozi imense, în condiţiile în care instalaţiile de transport prin cablu au fost nefuncţionale în prima parte a zilei.

Oamenii au stat peste patru ore la coadă

Maria Floricică, directorul Transport Urban Sinaia (TUS), societatea care administrează instalaţiile de transport pe cablu din staţiune, spune că aceasta a fost cea mai aglomerată zi de luni din istoria TUS, adăugând că a fost o zi problematică din cauza gheţii şi a chiciurei care s-au depus pe role şi piloni.

ADVERTISEMENT

Gondola Carp, care merge de la Cota 1400 la Cota 2000, pornind cu întârziere din cauza unor probleme tehnice cauzate de aceste fenomene meteo, a spus ea, însă oamenii s-au revoltat din cauza timpilor mari de aşteptare. Unii dintre turişti au stat la coadă mai bine de patru ore.

Luni după-amiază, la câteva ore de la punerea în funcţiune a instalaţiilor de transport pe cablu, vânzarea de cartele a fost sistată pentru cei care vor să practice sporturi de iarnă, din cauza supraaglomeraţiei şi a cozilor foarte mari formate.

ADVERTISEMENT

Pe pagina de Facebook a gondolei Sinaia, reprezentanţii instalaţiei  au anunţat, la ora 13:30, că instalaţiile funcţionează la supracapacitate, iar în aceste condiţii “nu se mai vând cartele, de niciun fel, pentru instalaţiile de altitudine – Gondola Carp, Telecabină tronson 2, Telescaunul Soarelui, Telescaunul Dorului şi Teleschi Călugărul”.

Sătui de atâta aşteptare, la un moment dat oamenii au început să strige “Hoții, hoții!”.

“Mi-a închis fereastra în nas. Am plătit 170 de lei”, a povestit o turistă, în timp ce alţii şi-au exprimat furia pe reţelele de socializare.

ADVERTISEMENT

“Înțelegem foarte bine revolta oamenilor. Am chemat jandarmii pentru a aplana conflictul. Cei care nu s-au putut folosi de bilet, sigur își vor primi banii înapoi. Odată chemați jandarmii, lucrurile s-au liniștit”, a declarat primarul Vlad Oprea