News

Minivacanţa de Rusalii 2020: Aglomerație pe DN1 şi blocaje pe Autostrada Soarelui

06.06.2020 | 10:53
Minivacanta de Rusalii 2020 Aglomeratie pe DN1 si blocaje pe Autostrada Soarelui
ADVERTISEMENT

Minivacanţa de Rusalii 2020 începe, conform tradiției, cu aglomerație pe DN1 și cu blocaje pe Autostrada Soarelui. Este dovada evidentă a faptului că relaxarea din România este una aproape totală în privința concediilor interne.

Minivacanţa de Rusalii 2020: Aglomeraţie pe DN1 şi blocaje pe Autostrada Soarelui

De la 1 iunie, autoritățile au eliminat definitiv declarația pe proprie răspundere privind deplasările între județe, au redeschis terasele, iar plajele de asemenea și-au deschis porțile.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, fuga românilor spre mare și spre munte aglomerează din nou drumurile, cu atât mai mult cu cât vremea se anunță frumoasă în weekendul prelungit de Rusalii, cu temperaturi de peste 30 de grade în majoritatea zonelor țării.

Încă de sâmbătă dimineața, valorile de trafic au fost în creștere pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe sensul spre litoral.

ADVERTISEMENT

La ora 8:20, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informa că valorile de trafic sunt în creștere pe Autostrada A 2 București – Constanța, pe sensul către litoral, unde se circulă în coloană de la kilometrul 24 la 27, către zona lucrărilor la carosabil, unde traficul se desfășoară doar pe câte o bandă pentru fiecare direcție.

Pentru evitarea aglomerației și a zonelor de lucrări de pe autostradă, poate fi folosit ca rută alternativă DN 3 București – Fundulea – Lehliu Gară, continuare pe DN 3A către Drajna, unde se poate reintra pe autostrada A2 spre Constanța, mai anunță Poliția Română.

ADVERTISEMENT

Trafic intens și spre munte

Nu doar spre mare se înghesuie românii în acest weekend prelungit, ci și spre zonele montane, fapt pentru care DN1 este din nou un coșmar pentru mulți dintre șoferi.

Astfel, la ora 9:30 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunța că traficul rutier s-a intensificat pe sensul de urcare al DN 1 Ploiești – Brașov, astfel că se circulă în condiții de aglomerație la intrarea în localitatea Comarnic, județul Prahova, între kilometrii 102 și 106.

ADVERTISEMENT

Pe raza stațiunilor montane de pe Valea Prahovei se înregistrează valori normale de trafic, polițiștii acționând în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea circulației.

ADVERTISEMENT