Premier League

United l-a făcut om pe Mino Raiola. Vezi ce sumă uriaşă a câştigat din patru transferuri

Este unul dintre cei mai cunoscuţi agenţi de jucători din Europa. Multă lume îl acuză că ar avea relaţii cu clanurile mafiote şi, dacă privim modul în care acţionează, nu prea ar fi...
10.07.2017 | 13:48

Este unul dintre cei mai cunoscuţi agenţi de jucători din Europa. Multă lume îl acuză că ar avea relaţii cu clanurile mafiote şi, dacă privim modul în care acţionează, nu prea ar fi motive să nu iei în calcul o astfel de posibilitate. Are sub contract numai nume sonore din lumea fotbalului şi de pe urma lor a câştigat o avere, care continuă să crească de la o zi la alta.

Mino Raiola a scos o avere din transferurile facute la Manchester United (1)

Numele său este Mino Raiola şi are două naţionalităţi: italiană şi olandeză. Alături de portughezul Jorge Mendes, care îi are sub tutelă, printre alţii, pe Cristiano Ronaldo şi Jose Mourinho, este printre cei mai puternici în breasla sa. Are o putere incredibilă de a se impune în faţa jucătorilor, care pur şi simplu se lasă conduşi, fără nici o opoziţie. Ultimul caz de şantaj de poziţie are loc chiar acum în Italia, cu portarul lui Milan, Gigi Donnarumma. Raiola joacă numai de pe poziţie de forţă în raport cu cluburile, cărora le impune pretenţiile sale în privinţa jucătorilor, care, odată îndeplinite, îi aduc un profit incredibil din comisioane.

Pogba, mina de aur pentru..Mino Raiola

Cotidianul francez L’Equipe îl descrie ca pe un adevărat as în realizarea transferurilor pe sume considerabile, în urma cărora deja a acumulat 300 de milioane de euro numai până în vara trecută. Dar cu loviturile date în acest an la Manchester United sigur a ajuns sau chiar a depăşit valoarea 400 de milioane. Numai în interval de un an Raiola i-a dus la Manchester United pe francezul Paul Pogba, pentru 105 milioane euro, dintre care 49 sunt comosionul lui, suedezul Zlatan Ibrahimovic. La acestea se adaugă la capitolul comision 1,5 milioane de la Zlatan Ibrahimovic, 4,5 de la armenul Henryk Mkihtarian, iar în urmă cu două zile, 12 milioane de la Romelo Lukaku, după ce United, locul unde au ajuns toţi cei patru, a plătit lui Everton 75 de milioane de euro. În total, numai de la cei patru jucători duşi la United a scos 67 de milioane de euro.

Imensul comision primit din transferul lui Paul Pogba vara trecută, de la Juventus la Manchester United, a avut consecinţă o anchetă din partea comisiei de etică a ITF, dar Raiola nu a păţit nimic, deşi suma este enormă şi anormală. Raiola este în vizorul mai multor anchete, pentru că suma de 49 de milioane de euro a fost nemaintâlnită. Dar, deocamdată, nimeni nu a găsit măcar un capăt de fir de la care să se poată pleca într-o acţiune de tip judiciar,