Sport

Erling Haaland, pe picior de plecare de la Dortmund. Mino Raiola confirmă despărțirea: „Avem idei clare unde o să meargă”

Despărțirea dintre Erling Haaland și Borussia Dortmund e iminentă. Agentul norvegianului, Mino Riola, a anunțat că știe următoarea destinație, transferul urmând să se facă cel mai probabil vara viitoare.
09.12.2021 | 19:45
Erling Haaland pe picior de plecare de la Dortmund Mino Raiola confirma despartirea Avem idei clare unde o sa mearga
Erling Haaland, pe picior de plecare de la Dortmund. Mino Raiola confirmă despărțirea: „Avem idei clare unde o să meargă”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mino Raoila a anunțat că e doar o chestiune de timp până când Erling Haaland va pleca de la Borussia Dortmund. Agentul are o idee clară în ceea ce privește următorul club la care va juca senzația norvegiană.

Mino Raoila anunță plecarea lui Erling Haaland de la Dortmund

„Ne gândim la viitorul lui Haaland de doi ani deja. Avem idei clare despre unde ar trebui să meargă Erling și cu siguranță ne uităm la ce poate piața să ofere.

ADVERTISEMENT

Aș fi un agent slab dacă nu aș face asta. Putem influența mercato cu un jucător ca Erling”, a spus Raiola, pentru Sport1.

Cotat de transfermarkt.com la 150 de milioane de euro, Haaland reprezintă una dintre țintele lui Real Madrid. „Galacticii” ar fi dispuși să acorde 100 de milioane de euro pentru a îl aduce pe norvegian, vara viitoare, pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

Norvegianul are șanse mari să ajungă și la Manchester United, odată cu sosirea lui Ralf Rangnick pe Old Trafford.

Conducerea lui BVB neagă existența unei clauze de reziliere

„Tunetul Nordului” mai are contract cu gruparea de pe Signal Iduna Park până la finalul sezonului 2023-2024, dar, recent, s-a speculat că fotbalistul are o clauză de reziliere în valoare de 75 de milioane de euro, care poate fi plătită oricând.

ADVERTISEMENT

Informația a fost lansată în presa din Germania, dar conducerea Borussiei Dortmund neagă existența unei astfel de clauză. Directorul executiv al galben-negrilor a luat cuvântul.

„Nu pot confirma faptul că există o clauză de reziliere. Mai mult de 90% dintre fotbaliștii noștri nu au nicio clauză”, a declarat Hans-Joachim Watzke.

ADVERTISEMENT

Între Dortmund și Haaland ar exista totuși o înțelegere prin care atacantul s-ar putea transfera mai devreme de vara lui 2024. Conform tuttomercatoweb, fotbalistul în vârstă de 21 de ani va fi lăsat să plece dacă pe adresa clubului va veni o ofertă de aproximativ 100 de milioane de euro.

Cum ar putea fi convins Haaland să rămână la Dortmund

În ciuda celor spuse de Raiola, viitorul lui Erling Haaland ar putea fi tot la Borussia Dortmund. Deși intența fotbalistului de a se transfera la un club si mai mare e clară, oficialii de pe Signal Iduna Park încearcă să își păstreze diamantul.

Conform Sky Germany, șefii lui Borussiei vor să îi ofere Haaland un salariu dublu decât cel pe care îl are în prezent.

Cu 74 de goluri marcate în 72 de meciuri, Erling Haaland este cel mai bun marcator din istoria Borussiei Dortmund, o performanță impresionantă având în vedere că joacă doar din ianuarie 2020 la această echipă.

ADVERTISEMENT