Fotbal international

Mino Raiola, indicii despre viitorul club al lui Erling Haaland: „Patru cluburi din Premier League și-l permit”

25.02.2021 | 14:01
Mino Raiola indicii despre viitorul club al lui Erling Haaland Patru cluburi din Premier League sil permit
ADVERTISEMENT

Alături de Kylian Mbappe, norvegianul Erling Haaland este considerat a fi viitorul superstar al fotbalului mondial, iar impresarul Mino Raiola a dezvăluit unde ar putea ajunge fotbalistul Borussiei Dortmund. 

Deși crede că nu există vreun club european care să nu și-l dorească pe Haaland, celebrul impresar italian este de părere că doar zece cluburi din lume și l-ar permite pe atacant, din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

Conform lui Raiola, patru dintre aceste echipe sunt din Premier League. Cel mai probabil, este vorba despre Manchester City, Manchester United, Liverpool și Chelsea. De altfel, clubul lui Abramovich îl are ca țintă pe Haaland pentru vara viitoare.

Mino Raiola, indicii despre viitorul club al lui Erling Haaland: „Toate cluburile l-ar vrea, doar 10 și-l pot permite”

Atacantul Borussiei Dortmund, Erling Haaland, este unul dintre cei mai prolifici marcatori din Europa și, la doar 20 de ani, fotbalistul născut în Leeds a reușit deja să atragă atenția celor mai importante și bogate cluburi ale continentului.

ADVERTISEMENT

Impresarul susține, însă, că nu orice club și-l permite pe norvegian. El nu a numit formațiile care ar putea plăti sumele solicitate de Borussia și de jucător, dar a oferit câteva indicii.

„În mod evident, toată lumea fotbalului îl consideră pe Erling drept unul dintre viitoarele superstaruri ale acestui sport. E foarte dificil ca cineva să reușească ce a făcut el până la o vârstă atât de fragedă. 

ADVERTISEMENT

O să fie o vedetă mare în deceniul următor, mai ales că suntem într-o perioadă în care jucători precum Ibrahimovic, Messi ori Ronaldo se îndreaptă spre apusul carierei. Așadar, e timpul pentru noua generație să strălucească.

Nu cred că poate fi găsit vreun antrenor sau director sportiv în întreaga lume care să poată spune că nu este interesat de Haaland. Este ca și cum s-ar pune problema dacă există vreo echipă din Formula 1 care să nu îl vrea pe Lewis Hamilton. 

ADVERTISEMENT

Firește că toată lumea îl vrea, însă doar zece cluburi din lume și-l pot permite, iar patru dintre acestea sunt din Premier League”, a declarat Mino Raiola pentru BBC.

Printre cluburile cele mai interesate de Erling Haaland sunt Chelsea, Manchester City, Real Madrid și FC Barcelona. Borussia Dortmund nu se va opune unei eventuale plecări a norvegianului în vara acestui an.

Mai ales că începând cu vara lui 2022, intră în vigoare o clauză de doar 75 de milioane de euro pentru Haaland. Oricine îl vrea pe norvegian, l-ar putea aduce anul viitor pentru o sumă infimă în condițiile cotei pe care a căpătat-o fotbalistul în ultima vreme.

ADVERTISEMENT