News

Minora din Caracal, dispărută de două săptămâni, a fost găsită. Unde au descoperit-o polițiștii

06.09.2020 | 18:35
Minora din Caracal disparuta de doua saptamani a fost gasita Unde au descoperito politistii
ADVERTISEMENT

Minora din Caracal care a dispărut de două săptămâni de la locuința părinților ei, a fost descoperită de polițiști. Oamenii legii au găsit-o pe Ana Maria Casandra Asan în Craiova, și a fost transportată la domiciliul familiei sale din Caracal.

Tânăra în vârstă de 16 ani a plecat de bunăvoie de acasă încă de pe data de 20 august, fără să spună nimănui unde se duce. De atunci, nimeni din familia sa nu a mai știut nimic de fată, iar polițiștii s-au alertat de teamă să nu existe un nou ”caz Caracal” al unei minore răpite și ucise.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, lucrurile s-au lămurit când oamenii legii au descoperit-o pe fată în Craiova. Ea le-a declarat polițiștilor că a plecat de acasă de bună voie și că nu a fost victima unei infracțiuni.

Minora din Caracal a fost găsită la două săptămâni de la dispariție în Craiova

“Astăzi, 5 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliție municipiului Caracal au depistat minora, de 16 ani, plecată voluntar de la domiciliu. În urma activităţilor desfășurate, polițiștii din cadrul Poliție municipiului Caracal au depistat minora pe raza municipiului Craiova, județul Dolj. Asan Ana-Maria Casandra a declarat că nu a fost victima niciunei infracțiuni și a fost redată familiei în siguranță”, a anunțat Poliția Olt într-un comunicat oficial.

ADVERTISEMENT

Dispariția minorei de la locuința familiei din Caracal a fost anunțată abia la 11 zile de la plecarea ei, pe 1 septembrie, de către bunica fetei. Ana Maria Casandra Asan a dispărut pur și simplu de acasă, fără să dea vreo explicație și fără să își anunțe ulterior familia unde se află.

Dar nu este pentru prima data când minora dispare de la locuința familiei. În decembrie 2019, când familia sa se afla la muncă în Spania, Ana Maria Casandra a dispărut de acasă și a fost căutată de polițiștii din orașul Cordoba. Ea a fost găsită de oamenii legii din Spania după ce cazul a ajuns în presa locală și a fost redată familiei.

ADVERTISEMENT

Și în toamna anului trecut, o altă o minoră de numai 13 ani de loc din municipiul Caracal a pus în alertă forțele de poliție din județul Olt. Fata a plecat dintr-un centru de protecție socială aflat în municipiul Slatina, fără să aibă acordul personalului instituției și nu a mai revenit.

Tânăra, identificată drept Zamfir Florentina, și care beneficia de măsura de protecție socială din partea autorităților din Olt, la Centrul de zi pentru minori din municipiul Slatina, a fost găsită în cele din urmă a doua zi de la dispariție pe o stradă din orașul Caracal.

ADVERTISEMENT
Tags: