News

Minore dintr-un centru de plasament al DGASPC, animatoare în cluburi. Una dintre fete a fost filmată

Două minore aflate în grija Centrului de Plasament din Vaslui au fost prinse lucrând într-un club de noapte ca animatoare. Una din fete a fost filmată de un spectator
05.07.2024 | 15:36
Minore dintrun centru de plasament al DGASPC animatoare in cluburi Una dintre fete a fost filmata
Două minore aflate sub supravegherea Centrului de Plasament au fost prinse și filmate lucrând ca animatoare. Sursă foto: Vremea Nouă/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Două minore aflate sub supravegherea statului au fost văzute în mai multe seri la un club de noapte din Vaslui. Fetele lucrau ca animatoare, iar una din ele a fost filmată de unul dintre spectatori.

Animatoare minore, instituționalizate într-un centru de plasament

Fetele minore sunt instituționalizate în cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui, într-un centru de plasament care este o componentă funcţională a Complexului de Servicii Comunitare nr.2 Bârlad.

ADVERTISEMENT

Site-ul oficial al instituției menționează că „misiunea centrului este formarea, dezvoltarea şi îmbunătăţirea deprinderilor de viaţă independentă pentru tinerii ce au beneficiat de măsură de protecţie”.

Potrivit publicației Vremea Nouă, în 2024, Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui a avut alocat un buget uriaș: aproape 215 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Una din fete s-a postat dansând pe Facebook și a fost filmată de un spectator

Cele două minore aflate sub supravegherea statului au fost văzute lucrând ca animatoare într-un club din Vaslui. Fetele erau îmbrăcate sumar și prestau dansuri lascive. Una dintre ele a fost filmată de un spectator din încăpere. Totodată, fata a hotărât să se filmeze și singură în timp ce dansa și a împărțit imaginile cu internauții de pe Facebook. Filmarea nu a stat mult pe pagina minorei, cu presupunerea că a fost avertizată de posibilele repercusiuni.

Una din fete a fost cazată în această săptămână în Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Nr. 2 Vaslui. A doua minoră locuiește într-unul din apartamentele aflate în folosința DGASPC Vaslui, potrivit presei locale.

ADVERTISEMENT

În urma incidentelor, reprezentanții instituției au ales să anunțe poliția. Surse din cadrul Centrului de Plasament, citate de Vremea Nouă, au menționat că știau că cele două minore lucrează ca animatoare, însă nu au luat niciodată măsuri. Conform legii, anunțarea imediată a incidentului la Poliție este minimul care se poate face în acest moment, declară purtătorul de cuvânt al centrului.

Servicii oferite de Centrul de Plasament din Vaslui

Pe site-ul oficial al Centrului de Plasament DGASPC, se menționează serviciile pe care le oferă tinerilor instituționalizați. Printre ele se numără: găzduire, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, asistență medicală de specialitate și asistență educațională formală și non-formală.

ADVERTISEMENT

Centrul mai oferă un program personalizat de consiliere psihologică sau psihoterapie, asistență și reprezentare juridică, activități de recreere și socializare. Copiii sunt încurajați să dezvolte o relație cu familia și alte persoane importante pentru el, prin organizarea de vizite.

 

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Scapă de caniculă fără aer condiționat. Trucuri verificate
Scapă de caniculă fără aer condiționat. Trucuri verificate
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși