News

Minoritățile etnice din Marea Britanie, șanse de trei ori mai mari să moară din cauza Covid-19. Explicația cercetătorilor

01.05.2020 | 17:43
Minoritatile etnice din Marea Britanie sanse de trei ori mai mari sa moara din cauza Covid19 Explicatia cercetatorilor
ADVERTISEMENT

Minoritățile etnice din Marea Britanie mor de Covid-19 la o rată mult mai mare comparativ cu restul populației. Același lucru l-au observat și americanii, unde comunitatea afro-americană este expusă infectării cu noul coronavirus.

Minoritățile etnice din Marea Britanie, expuse infectării cu Covid-19

Conform unei analize făcute la Londra, comunitățile alcătuite din minorități etnice venite din Africa sau Asia sunt predispuse la îmbolnăvirea cu Covid-19 și, implict, la deces.

ADVERTISEMENT

După ce au eliminat variabile precum vârsta sau poziționarea geografică, experții au dedus că britanicii cu legături africane au șanse de 3.7 de ori mai mari să moară de Covid-19, în comparație cu restul populației britanice.

Același lucru se întâmplă și în rândul persoanelor venite din Pakistan, unde rata deceselor e de 2.9 ori mai mare, în timp ce persoanele din Bangladesh au o rată a mortalității de 2 ori mai ridicată.

ADVERTISEMENT

Studiul a comparat șase grupuri etnice: indian, pakistanez, bangladesh, african, caraibian și „restul”.

Situație identică în SUA

Același lucru a fost remarcat în SUA, unde în orașe precum Chicago, 72% dintre cei decedați au fost afro-americani. Asta, în condițiile în care afro-americanii alcătuiesc 30% din populația din Chicago.

ADVERTISEMENT

În Louisiana, unde afro-americanii alcătuiesc 32% din populație, 70% dintre decese au fost din rândul acestor grupuri etnice.

„În mod normal, dacă ne uităm pe vârstă sau luăm în considerare componenta geografică, locația, majoritatea grupurilor etnice ar trebui să aibă mai puțin morți, însă acest lucru nu se întâmplă”, au punctat experții, conform CNN.

ADVERTISEMENT

La fel ca și în SUA, explicația e dată de lipsa acestor categorii la anumite servicii de sănătate, dar și de faptul că majoritatea oamenilor lucrează în servicii și vânzări, dar și în sănătate ca și medici sau asistente, având contact direct cu oamenii în fiecare zi.

„2 din 10 bărbați sau femei veniți din Africa lucrează în astfel de roluri, iar indienii au șanse cu 150% mai mari să lucreze în sistemul medical. Cu toate că indienii sunt 3% din populația care muncește, 14% dintre doctorii din Anglia sunt indieni”, au completat cercetătorii.

Desigur, sărăcia în care se află majoritatea acestor oameni contribuie decisiv atunci când vine vorba de lipsa de șanse pe care oamenii o au în fața bolii.

ADVERTISEMENT