News

Minorul care a incendiat blocul din Constanța, condamnat. Ce pedeapsă a primit

Minorul care a incendiat un bloc din Constanța în urmă cu aproape un an a fost condamnat recent de magistrații Judecătoriei Constanța.
04.11.2022 | 09:32
Minorul care a incendiat blocul din Constanta condamnat Ce pedeapsa a primit
Minorul care a incendiat blocul din Constanța a fost condamnat la 3 ani și 4 luni. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

Judecătorii au decis ca minorul care incendiat blocul din Constanța să fie plasat într-un centru de detenție. Decizia nu este definitivă, astfel că reprezentanții băiatului pot contesta pedeapsa de 3 ani și 4 luni.

Din cauza inendiului din Constanța, unele persoane au ajuns la spital

A fost aflat și termenul fixat pentru formularea apelului: 10 zile. Amintim că în decembrie 2021, zeci de familii au fost evacuate din cauza incendiului provocat de minor. Potrivit presei locale, adolescentul a fost acuzat de distrugere și vătămare corporală din culpă.

ADVERTISEMENT

Din cauza faptei sale reprobabile, nu au fost distruse doar cele 94 de apartamente, ci și 37 de mașini. În prim-plan sunt autoturismele care în noaptea de 15 spre 16 decembrie 2021 erau în parcarea subterană a blocului cuprins de flăcări.

În momentul izbucnirii incendiului, băiatul de 15 ani era împreună cu prietenul său, în vârstă de 13 ani. La finalul intervenției pompierilor, anchetatorii au găsit la fața locului un recipient cu o substanță inflamabilă.

ADVERTISEMENT

La audieri, cei doi băieți au dezvăluit că s-au jucat cu focul. În cele din urmă, minorul de 13 ani a fost eliberat. De cealaltă parte, băiatul de 15 ani a fost examinat de o comisie medicală înainte de a fi prezentat instanței cu propunere de arestare.

Ce au constatat psihologii

Membrii acesteia au decis că el avea discernământ când a decis să aprindă mai multe recipiente. Minorii au fost prinți rapid, după ce oamenii legii i-au identificat cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere.

ADVERTISEMENT

Speriați de faptul că incendiul s-a propagate rapid, ei au fugit din parcarea subterană. La câteva clipe după aceea s-a auzit o explozie puternică.  Potrivit jurnaliștilor de la focuspress.ro, adolescentul acuzat că a incendiat blocul din cartierul Km 4-5 se numește T. A. Andrei.

După ce a fost arestat la domiciliu, el nu a respectat obligațiile impuse de măsura preventivă și a ieșit din casă. Fiind depistat de polițiști de mai multe ori, pe numele său au fost formulate și trei acuzații de evadare.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că mormântul actriţei Florina Cercel a luat foc. În continuare puteți afla motivul pentru care locul de veci a ajuns să fie distrus complet.

ADVERTISEMENT