News

Minorul de 15 ani, implicat în incendiul blocului din Constanța, arestat preventiv! Ce au transmis judecătorii

Minorul de 15 ani, implicat în incendiul blocului din Constanța, arestat preventiv! Magistrații nu au stat o clipă pe gânduri și au admis contestația făcută pe lângă Judecătoria Constanța
22.12.2021 | 16:15
Minorul de 15 ani implicat in incendiul blocului din Constanta arestat preventiv Ce au transmis judecatorii
Minorul în vârstă de 15 ani, implicat în incendiul blocului din Constanța, arestat preventiv! Sursa foto - IGSU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Magistrații din Constanța au decis ca minorul de 15 ani implicat în incendiul devastator care a avut loc într-un bloc din oraș să poată fi arestat preventiv. Concret, judecătorii de la Tribunalul Constanța au hotărât să admită contestația de pe lângă Judecătoria Constanța.

În cel mai scurt timp, minorul urmează să fie reținut în arest preventiv pentru 30 de zile. Mai mult decât atât, sentinţa este una definitivă.

ADVERTISEMENT

Minorul implicat în incendiul blocului din Constanța, arestat preventiv!

“În baza art. 425/1 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod proc.pen. rap la art.204 Cod de procedură penală, Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împotriva încheierii de şedinţă nr.1715/17.12.2021 pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul penal.32743/212/2021.

Desfiinţează încheierea penală atacată şi, rejudecând: Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. În baza art.226 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.1 si 4 lit.e Cod procedură penală şi 223 alin.2 Cod procedură penală, Dispune arestarea preventivă a inculpatului T.A.A – –, pe o perioada de 30 de zile, de la data punerii în executare a măsurii arestării preventive.

ADVERTISEMENT

În baza art.230 Cod procedura penala, Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului T.A.A.. Măsurile se comunica de îndată organelor de poliţie.

În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

ADVERTISEMENT

În baza art.272 alin.1 Cod procedură penală, Dispune avansarea sumei de 313 lei, reprezentând onorariu apărător din oficiu, av. Badiu Felix Daniel din fondurile Ministerului Justiţiei în favoarea Baroului Constanţa. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 22.12.2021”, se arată în decizia Tribunalului Constanța.

Vă readucem aminte că oamenii care trăiau într-un bloc din Constanța s-au speriat rău de tot după ce imobilul s-a aprins ca o torță. Incendiul a cuprins clădirea la puțin timp de la miezul nopții.

ADVERTISEMENT

Întregul bloc a fost acaparat de flăcări, acestea părând să vină de la mașinile parcate la subsol. Nu mai puțin de 250 de oameni au fost evacuați de urgență.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, evenimentul nefericit s-a soldat și cu victime, opt persoane, între care și copii, ajungând la spital cu arsuri pe corp. În plus, 37 de mașini au fost avariate.

“La data de 16.12.2021, în jurul orei 01.00, prin folosirea de substanţe inflamabile şi focul aprins de la chibrituri, a cauzat un incendiu ce a provocat distrugerea unui număr de 30 autoturisme parcate la subsolul şi în proximitatea blocului de locuinţe situat în municipiul Constanţa, precum şi distrugerea şi degradarea întregului imobil, fiind afectate 35 apartamente”, informa Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Nu a durat mult până când au fost prinși și autorii. Astfel, polițiștii au identificat și condus la secție pentru audieri doi minori, de 13 și 15 ani.

Ultimul, cel mai mare, avea să fie reținut pe bază de ordonanță pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă. Interesant este că atunci când au fost întrebați despre cauză, cei doi au transmis că totul a fost doar o joacă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS