Fotbal intern

UPDATE / MOTIVUL pentru care Liga 1 se va juca pe ZĂPADĂ! Vezi ce invocă LPF

UPDATE 17:18  / Site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal a anunţat că doar opt cluburi au solicitat, în scris, reprogramarea etapelor a 18-a şi a 19-a pentru luna februarie 2014. În...
29.11.2013 | 17:30
UPDATE  MOTIVUL pentru care Liga 1 se va juca pe ZAPADA Vezi ce invoca LPF
ADVERTISEMENT

UPDATE 17:18  / Site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal a anunţat că doar opt cluburi au solicitat, în scris, reprogramarea etapelor a 18-a şi a 19-a pentru luna februarie 2014. În aceste condiţii, LPF precizează că primele două etape se vor disputa conform programului iniţial aprobat de FRF.

UPDATE Ora 12:30 / LPF a remis un comunicat de presă în care invocă programul din campionatele Europei:  “Vă prezentăm mai jos situaţia din campionatele importante din Europa. Reamintim că programarea etapelor din decembrie s-a făcut ţinînd cont de Hotărîrea Comitetului Executiv al FRF din 11 martie 2013, a Comitetului Executiv al FRF din 14 august 2013, precum şi prin decizia Comisiei comune LPF – FRF, înfiinţată pe baza Hotărîrii CEx. al FRF din 14.08.2013, unde s-a stabilit că partea a doua a campionatului va debuta în data de 22.02.2014 cu etapa 20-a. Credem că este important, pentru fotbalul românesc, să-şi conserve propriile decizii, una dintre acestea fiind şi respectarea datelor stabilite în calendarul competiţional anual, aşa cum se întîmplă în fotbalul la care dorim şi noi să ne raportăm.”

ADVERTISEMENT

Vezi AICI cum este situaţia în campionatele importante din Europa, prezentată de LPF!

––––––

28.11.2013

FANATIK a scris despre faptul că cel puţin zece cluburi din Liga 1 au solicitat amînarea primelor două etape din retur, programate să se joace în decembrie, din cauza stării vremii. LPF a emis ieri un comunicat prin care se menţionează că numai trei formaţii, Steaua, CFR Cluj şi Viitorul, doresc să joace meciurile în 2014. Conform managerului general al Coronei, Nae Manea, nu mai puţin de 12 echipe au făcut cerere de amînare. Şi reprezentanţii altor cluburi au recunoscut că au trimis astfel de cereri oficiale şi au rămas surprinşi să afle că Liga a menţionat că n-au fost decît trei hîrtii de acest gen. Minciuna Ligii poate fi explicată prin dorinţa de a nu se pune rău cu televiziunile care au insistat să se joace aceste runde. FANATIK a stat de vorbă cu mai mulţi oficiali ai cluburilor care găzduiesc meciurile din acest weekend, pentru a afla dacă suprafeţele de joc sînt utilizabile după ninsorile din ultimele zile.

Doar la Vaslui se ştie sigur că gazonul este bun, avînd în vedere că echipa locală a avut ieri restanţa împotriva Concordiei Chiajna, meci care s-a jucat în condiţii impecabile. Iată care este poziţia oficială a cluburilor care sînt gazde în etapa a 16-a din Liga 1:

ADVERTISEMENT

“La noi nu sînt probleme, pentru că nu a nins şi chiar m-am interesat de starea vremii şi totul pare să fie în regulă. Am tuns şi gazonul, vor fi condiţii bune de joc”, a declarat Dumitru Brânză, directorul sportiv al lui FC Botoşani.

“Acum gazonul este OK, dar dacă ninge şi zilele următoare nu ştiu ce să zic… Am putea avea probleme cu disputarea meciului. Nu înţeleg de ce nu se amînă cele două etape din retur. Eu ştiu că 12 cluburi au solicitat asta, nu două. Dacă vin zăpezile nu o să fie greu doar să joci, ci şi să faci deplasările”, a punctat Nae Manea, managerul general al Coronei Braşov.

ADVERTISEMENT

“Terenul se prezintă într-o stare bună acum, dar mă îngrijorează că pe stadionul din Constanţa va juca sîmbătă şi Farul. Chiar şi aşa, meciul nu e în pericol să nu se dispute. Avem pregătite utilaje de deszăpezire dacă va ninge, ne descurcăm”, a explicat Aurelian Băbuţan, managerul general al Săgeţii Năvodari.

“Alaltăieri a fost pornită instalaţia de încălzire, iar prelata a fost trasă peste suprafaţa de joc, dinainte să se apuce de nins. Mîine gazonul va fi descoperit şi va arăta în condiţii impecabile de joc. Nu vor exista probleme la meciul Viitorului”, a declarat Florin Petrescu, ofiţerul de presă al Concordiei Chiajna.

ADVERTISEMENT

“Gazonul nostru este impecabil, mai ales că nu a nins deloc. Eu am votat în urmă cu două luni ca primele două etape din retur să se dispute indiferent de ce face naţionala. Doar cinci echipe au solicitat amînarea, dar de ce să facem asta? Oricum, dacă nu vor fi condiţii, nu se va juca”, a conchis preşedintele lui Gaz Metan Mediaş.

“De ieri n-a mai nins, iar gazonul este curat. La Timişoara se poate juca fără probleme, chiar dacă nu avem instalaţie de încălzire”, a explicat Levente Balint, ofiţerul de presă a lui ACS Poli.

“La noi, la Cluj, terenul este OK. Am avut noroc că la noi în zonă nu a nins, aşa că nu avem astfel de probleme”, a declarat Vlad Munteanu, preşedinte clubului “U” Cluj.

“Astăzi am deszăpezit terenul central din Ghencea, deoarece nu ne permiteam să-i punem la dispoziţie Stelei un gazon impracticabil pentru meciul cu Petrolul”, a declarat comandantul clubului Steaua, George Boroi.

Iată programul complet al etapei:

program etapa 16

ADVERTISEMENT