Life

Minune înainte de Sfânta Maria. Și pompierii au rămas uimiți după ce au găsit o icoană intactă într-un incendiu

Pompierii au rămas uimiți de ce au găsit printre obiectele arse dintr-o casă care a ars ca o torță. O icoană care o înfățișa pe Maica Domnului nu a fost afectată de foc.
14.08.2022 | 15:13
Minune inainte de Sfanta Maria Si pompierii au ramas uimiti dupa ce au gasit o icoana intacta intrun incendiu
O icoană cu Sfânta Fecioara Maria și Pruncul Iisus, rămasă intactă după incendiu. Foto: Colaj Fanatik / Isu Botoșani
ADVERTISEMENT

O minune a avut loc chiar înainte de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului! O icoană a rămas intactă după un incendiu devastator.

Minune înainte de Adormirea Maicii Domului

O minune a avut loc înainte de sărbătoarea Sfintei Maria, una dintre cele mai importante din calendar. Un incendiu devastator a mistuit o întreagă locuință din Botoșani, dar un obiect sfânt a fost găsit fără vreo urmă.

ADVERTISEMENT

Din fericire, proprietara de 87 de ani nu era acasă atunci când au început flăcările, așa că ea a scăpat cu viața.

Nu același lucru se poate spune despre agoniseala femeii de o viață, deoarece casa ei a ars în întregime, la fel și ce mai avea prin curte.

ADVERTISEMENT

Vâlvătaia a fost atât de puternică încât exista pericolul ca incendiu să se propage și la anexele din gospodăria femeii.

„Când a izbucnit incendiul, proprietara, în vârstă de 87 de ani, nu era în casă. Alarma a fost dată de un nepot, care locuieşte în aceeaşi gospodărie.

ADVERTISEMENT

Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că locuinţa ardea ca o torţă şi exista pericolul de propagare a flăcărilor la alte două anexe din gospodărie”, au transmis reprezentanții ISU.

Icoana cu Sfânta Fecioară, găsită nevătămată

Dar un lucru i-a uimit cu adevărat pe pompierii care au intervenit pentru stingerea incendiului. Printre ruine, cenușă și obiecte arse, aceștia au găsit o icoană care nu pățise nimic.

ADVERTISEMENT

Aceasta o înfățișa pe Fecioara Maria, iar minunea a avut loc chiar înainte de Adormirea Maicii Domnului, sărbătorită pe 15 august.

„O icoană cu Sfânta Fecioara Maria și Pruncul Iisus a rămas aproape intactă după ce focul a mistuit totul în jur.

Mai ales acum, când se apropie sărbătoarea Sfintei Maria, să o privim ca un semn că toate problemele pot fi depăşite şi să sperăm că bunica Elena din satul Coştiugeni…cu ajutorul semenilor, va reuşi să depăşească acest moment dificil”, au transmis oficialii ISU.

ADVERTISEMENT