Sport

Minunea Anca Todoni, meci de gală la Wimbledon. Cine e tânăra de 19 ani, care a dat lovitura pe iarba londoneză și a câștigat într-un meci cât în toată cariera

Anca Todoni a ajuns în turul al doilea al Grand Slamului de la Londra, unde azi o va întâlni pe Coco Gauff, locul doi mondial
03.07.2024 | 07:40
Minunea Anca Todoni meci de gala la Wimbledon Cine e tanara de 19 ani care a dat lovitura pe iarba londoneza si a castigat intrun meci cat in toata cariera
Anca Todoni s-a calificat in turul al doilea la Wimbledon FOTO instagram
ADVERTISEMENT

Nici Sorana Cîrstea, nici Irina Begu, nici Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. Niciuna dintre jucătoarele cu nume ale României nu a prins turul al doilea la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului care a început la Londra.

A învins-o pe iubita portarului sloven Jan Oblak

A făcut însă Anca Alexia Todoni (142 WTA), aflată pentru prima data pe un tablou principal la un Grand Slam. Sportiva de 19 ani a reușit să o elimine pe Olga Danilovic, o jucătoare din Serbia, aflată pe locul 116 mondial.

ADVERTISEMENT

Danilovic este fiica fostului baschetbalist sârb Predrag Danilovic și iubita portarului de la Atletico Madrid, slovenul Jan Oblak. La Roland Garros, Olga a ajuns până în optimi, iar în calificări a trecut și de Anca Todoni.

Românca și-a luat însă revanșa la Wimbledon, unde s-a impus cu 7-6, 6-1 și va juca în turul al doilea cu americanca Coco Gauff, locul doi mondial și a doua favorită a turneului. Meciul este programat azi, de la ora 15.00.

ADVERTISEMENT

Se antrenează la București cu Adrian Cruciat și Artemon Apostu

Anca Todoni a pornit din calificări la Wimbledon, iar victoria în fața sârboaicei o propulsează pe locul 117 în ierarhia live a WTA. E de departe cea mai bună clasare a sportivei din Galați, care de trei ani se antrenează la București cu Adrian Cruciat și Artemon Apostu.

Rezultatul bun de la Wimbledon fusese însă cumva anticipat în prima parte a acestui an. În aprilie, clasată pe locul 217, ea s-a calificat pe tabloul principal de simplu la Copa Colsanitas 2024 din Bogota, Columbia. Acolo, ea a învins-o pe Lucrezia Stefanini în prima rundă. Ca urmare, a trecut între primele 200 în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

În iunie, ea a câștigat primul său titlu WTA 125 la Bari, învingând-o pe Panna Udvardy. A fost momentul în care a urcat pe locul 136 mondial.

O admiră pe Rybakina și se inspiră de la Sorana Cîrstea

Anca Todoni se declară o fană a jucătoarei Elena Rybakina, din Kazahstan, considerând că aduce cu ea atât fizic, cât și ca stil de joc. Din România, sursa ei de inspirație este Sorana Cîrstea. “Îmi place de Sorana, mereu mi-a plăcut jocul ei agresiv si inteligent”, a declarat ea după succesul de la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Victoria din primul tur i-a adus româncei și cel mai mare premiu din cariera ei. Ea și-a asigurat un câștig de 93.000 de lire sterline, adică aproximativ 117.650 dolari. Mai mult decât cei 98.460 de dolari câștigați în toată cariera.

ADVERTISEMENT